Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Policija imala pune ruke posla s Dinamovim navijačima

Subotnja utakmica između Slaven Belupa i Dinama koja se igrala na Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš nije prošla bez incidenata. Kako kažu u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj bilo je 2700 navijača od kojih 800 gostujućih.

– Tijekom osiguranja utakmice šest gostujućih navijača dovedeno je u prostorije policije zbog alkoholiziranosti, posjedovanja pirotehnike te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika – poručili su iz Policijske uprave.

Kada je riječ o vrijeđanju policijskih službenika, u policiji kažu da je 19-godišnji navijač, iako vidno pod utjecajem alkohola, odbio alkotestiranje, pogrdnim je riječima nazivao policajce i zadržan je u prostorijama policije do završetka utakmice.

Osim toga, u policiji ističu da su tijekom utakmice gostujući navijači aktivirali jednu “bengalku” i jednu “bljeskalicu” te se provodi kriminalističko istraživanje.

– Izdana im je mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije osam dana. Uz to, bit će podneseni optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda – ističu u Policijskoj upravi.

I po završetku utakmice zabilježen je prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika.

– Prilikom praćenja jedne skupine gostujućih navijača na željeznički kolodvor, 32-godišnji navijač izvrijeđao je policajce. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,48 promila. Zadržan je do otrježnjenja – objašnjavaju u policiji i dodaju da će i protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

zatvori