Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Podravka Vegeti dolazi Kopenhagen: Želimo završiti natjecanje u skupini EHF Kupa bez poraza

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju će igrati posljednju utakmicu u skupini EHF Kupa. Šesto kolo u gimnazijsku sportsku dvoranu u Koprivnici dovodi danski Kopenhagen.

Bit će to utakmica bez rezultatskog značaja. Podravka Vegeta već je osigurala četvrtfinale, a Kopenhagen je ispao. No, trener Zlatko Saračević svejedno očekuje težak dvoboj:

– Igramo protiv jedne izvrsne ekipe. To što su oni ispali nije pokazatelj njihove stvarne kvalitete. Za dlaku su izgubili i od nas i od Siófoka i to su skupo platili. Naš je cilj pobijediti jer imamo želju da završimo natjecanje u skupini EHF Kupa bez poraza. Igramo za sebe i za publiku. Ponovno nas očekuje puna dvorana i bit će spektakl.

Vratarka Magdalena Ećimović napomenula je kako će Dankinje sigurno htjeti uzvratiti za poraz u Kopenhagenu. – Dat ćemo sve od sebe da dva boda ostanu u Koprivnici i da upišemo još jednu pobjedu. Želimo odigrati utakmicu s guštom, proći grupu bez poraza. Nadamo se punoj dvorani koja će nam biti dodatni motiv za pobjedu.

– U ovoj utakmici moramo se koncentrirati na sebe i svoju igru. Do sada smo dobro igrale, ali smo imale padove u igri kada nam obrana nije bila dobra ili smo teško dolazile do pogotka. Ovo nam je dobra prilika da popravimo sve te mane u igri. Nakon Kopenhagena očekuju nas mnogo teže i zahtjevnije utakmice pa za njih moramo biti spremne – kazala je vanjska igračica Lamprini Tsakalou.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 9. veljače, s početkom u 17 sati. Prenosit će se uživo na Drugom programu HRT-a.

(RK Podravka)

zatvori