Četvrtak, 25. travnja 2024.

Potpisani ugovori: Hibridno vozilo i električni bicikli bit će na raspolaganju posjetiteljima Šoderice

Općina Legrad potpisala je ugovore o nabavci hibridnog vozila i električnih bicikala u sklopu projekta Održivi razvoj prirodne baštine Općine Legrad.

Ugovor o nabavci hibridnog vozila za prijevoz posjetitelja potpisan je u srijedu između Općine Legrad i autokuće Futura Auto iz Varaždina. Prema ponudi nabavit će se vozilo marke Toyota Prius Plus 1.8 HSD Luna E-CVT, bijele boje. Cijena vozila s PDV-om i PPMV-om iznosi 235.662,51 kunu, a financirat će se iz EU projekta Održivi razvoj prirodne baštine Općine Legrad.

Osnovne tehničke karakteristike vozila su:

  • hibridan motor (benzin/električni) snage 73 kW
  • mogućnost prijevoza 7 putnika
  • prosječne emisije CO2: 106 g/km
  • ostalo: sustav automatskog kočenja, prepoznavanja pješaka, upozorenje za napuštanje prometne trake, prepoznavanje prometnih znakova, tempomat, zračni jastuci za vozača i suvozača te automatski mjenjač
  • jamstvo na vozilo je 60 mjeseci.

Isporuka vozila očekuje se sredinom svibnja 2020. godine.

Foto: Općina Legrad

Osim toga, nakon provedenog postupka javne nabave, 3. veljače potpisan je ugovor o nabavi električnih bicikala. Potpisali su ga načelnik Općine Ivan Sabolić i direktor tvrtke Ducati komponenti d.o.o. iz Ludbrega Dražen Crnković.

Bicikli su također nabavljeni u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Radi se o nabavi 10 električnih bicikala marke Ducati FreeDuck2 u vrijednosti od 143.750,00 kn s PDV-om.

Nabava električnih bicikala omogućit će posjetiteljima jezera Šoderica da biraju hoće li poučnu stazu razgledati pješice ili biciklom, te će omogućiti i posjetiteljima starije životne dobi da se educiraju o prirodnoj baštini općine Legrad. Bicikli će omogućiti posjetiteljima da, osim Šoderice, razgledaju i biosferni rezervat Mura-Drava-Dunav i Posebni ornitološki rezervat Veliki Pažut koji se također nalaze na području općine Legrad.

zatvori