Petak, 26. travnja 2024.

Nemčići obranili naslov školskih šahovskih prvaka Hrvatske

Na završnici šahovskog natjecanja školskih sportskih društava održanoj u Trogiru, muška ekipa Školskog sportskog društva ‘Antun Nemčić Gostovinski’ osvojila je prvo mjesto i tako obranila prošlogodišnji naslov školskih šahovskih prvaka.

Natjecanje se odvijalo u dva dana (6 + 3 kola), prvog dana su bile kvalifikacije nakon koji je osam najboljih ekipa nastavilo natjecanje drugog dana.

Do naslova prvaka Nemčići su došli s osam pobjeda i jednim remijem protiv ekipe iz Zadra. U pobjedničkoj ekipi nastupali su Matej Zadro, Emanuel i Pavao Bunić, Jan Horčička i Josip Koštić koje je na natjecanje vodio prof. Hrvoje Kodrić.

Članovima ovog sportskog društva ovo je već treće pobjedničko postolje u zadnje tri godine (Poreč 2018. – drugo mjesto, Vinkovci 2019.- prvo mjesto i Trogir 2020. – prvo mjesto).
Najstarijem članu ekipe Josipu Koštiću ovo je bilo oproštajno natjecanje, dok će ostali članovi moći nastupati i sljedeće godine.

Na završnici su nastupile 24 ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, a Koprivničko-križevačku županiju je osim muške ekipe OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice predstavljala i ženska ekipa Osnovne škole Molve koja je zauzela 15. mjesto.

Dio šahovskih partija prenošen je uživo, a iste se zajedno s rezultatima mogu pogledati na ovoj poveznici. 

zatvori