Nedjelja, 14. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

Virovke prve u svojoj skupini na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske za djevojčice u Dubrovniku

Ekipa Ženskog košarkaškog kluba Podravac iz Virja natjecala se na poluzavršnom turniru Prvenstva Hrvatske za djevojčice U-13 (igračice rođene 2007. godine i mlađe). Mlade košarkašice pobijedile su u svim utakmicama te su osvojile prvo mjesto.

Natjecale su se u skupini A gdje su snage odmjerile s ŽKK Ragusa iz Dubrovnika, ŽKK Gospić i ŽKK Folka Borovje. Već prvog dana turnira ekipa Podravca pod vodstvom trenera Damira Betlehema pokazala je vrlo kvalitetnu igru te je pobijedila ekipu Gospića sa 66:33. U drugom kolu Virovke su pobijedile zagrebačku Folku Borovje sa 60:32.

Posljednjeg dana odlučivalo se o pobjedniku skupine između Podravca i Raguse, u kojoj su Virovke pokazale veću mentalnu snagu i ustrajnost, ponekad i strpljivost, ali u najvećem dijelu ipak daleko višu zrelost igre u obrani i napadu te su na kraju uvjerljivo slavile sa 78:38.

Ekipa Podravca iz Virja došla je na poluzavršni turnir kao pritajeni favorit u odnosu na strukom favoriziranu Ragusu iz Dubrovnika, a izašla kao apsolutni pobjednik koji je znao što želi, kako će to postići i s kojom kvalitetom raspolaže.

Za ŽKK Podravac su nastupile: Lana Popović, Tena Popović, Iva Šoš, Antonija Čimin, Iva Bednaić, Barbara Šklebar, Leonarda Hrženjak, Vita Šandor, Jelena Fancev i Lea Huđek.

Ova momčad kontinuirano i predano radi u ovom sastavu već gotovo pet godina, a osvojile su i Prvenstvo Hrvatske u kategoriji U-11 prije dvije godine. Upravo se kod ove ekipe Podravca ponajviše mogla uočiti visoka razina u organizaciji obostrane igre te motivacija za pobjedom nad naoko jačim protivnikom. Na turniru su prikazale zajedništvo i dosljednost u razine kvalitetne igre u svim njenim aspektima. Iako je u takvim slučajevima teško izdvajati pojedinca, ovoga puta ipak treba spomenuti Ivu Šoš koja je tijekom čitavog turnira postizala prosječno 27,7 poena po utakmici i 21 skok, dok je na svakoj utakmici u
napadačkom dijelu participiralo još po tri-četiri igračice s po desetak koševa.

Ova posljednja pobjeda vjerojatno je donijela i nešto lakšeg protivnika u završnici prvenstva koje se igra 29. veljače i 1. ožujka 2020. godine jer je u skupini B pobjednik zagrebačka Trešnjevka 2009 koja ide na Ragusu, a drugoplasirana ekipa Šibenika koja dolazi na noge ekipi Podravca u polufinalnim utakmicama. Domaćin završnice još nije poznat, no sudeći po prikazanoj igri i odgovoru na gostujući parket, nesumnjivo je kako ekipa Podravca može kvalitetno odgovoriti na pritisak koji se pred nju postavlja i polučiti visoki rezultat u dvije najvažnije utakmice prvenstva.

Tekst: Robert Čimin