Petak, 26. travnja 2024.

Virovke prve u svojoj skupini na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske za djevojčice u Dubrovniku

Ekipa Ženskog košarkaškog kluba Podravac iz Virja natjecala se na poluzavršnom turniru Prvenstva Hrvatske za djevojčice U-13 (igračice rođene 2007. godine i mlađe). Mlade košarkašice pobijedile su u svim utakmicama te su osvojile prvo mjesto.

Natjecale su se u skupini A gdje su snage odmjerile s ŽKK Ragusa iz Dubrovnika, ŽKK Gospić i ŽKK Folka Borovje. Već prvog dana turnira ekipa Podravca pod vodstvom trenera Damira Betlehema pokazala je vrlo kvalitetnu igru te je pobijedila ekipu Gospića sa 66:33. U drugom kolu Virovke su pobijedile zagrebačku Folku Borovje sa 60:32.

Posljednjeg dana odlučivalo se o pobjedniku skupine između Podravca i Raguse, u kojoj su Virovke pokazale veću mentalnu snagu i ustrajnost, ponekad i strpljivost, ali u najvećem dijelu ipak daleko višu zrelost igre u obrani i napadu te su na kraju uvjerljivo slavile sa 78:38.

Ekipa Podravca iz Virja došla je na poluzavršni turnir kao pritajeni favorit u odnosu na strukom favoriziranu Ragusu iz Dubrovnika, a izašla kao apsolutni pobjednik koji je znao što želi, kako će to postići i s kojom kvalitetom raspolaže.

Za ŽKK Podravac su nastupile: Lana Popović, Tena Popović, Iva Šoš, Antonija Čimin, Iva Bednaić, Barbara Šklebar, Leonarda Hrženjak, Vita Šandor, Jelena Fancev i Lea Huđek.

Ova momčad kontinuirano i predano radi u ovom sastavu već gotovo pet godina, a osvojile su i Prvenstvo Hrvatske u kategoriji U-11 prije dvije godine. Upravo se kod ove ekipe Podravca ponajviše mogla uočiti visoka razina u organizaciji obostrane igre te motivacija za pobjedom nad naoko jačim protivnikom. Na turniru su prikazale zajedništvo i dosljednost u razine kvalitetne igre u svim njenim aspektima. Iako je u takvim slučajevima teško izdvajati pojedinca, ovoga puta ipak treba spomenuti Ivu Šoš koja je tijekom čitavog turnira postizala prosječno 27,7 poena po utakmici i 21 skok, dok je na svakoj utakmici u
napadačkom dijelu participiralo još po tri-četiri igračice s po desetak koševa.

Ova posljednja pobjeda vjerojatno je donijela i nešto lakšeg protivnika u završnici prvenstva koje se igra 29. veljače i 1. ožujka 2020. godine jer je u skupini B pobjednik zagrebačka Trešnjevka 2009 koja ide na Ragusu, a drugoplasirana ekipa Šibenika koja dolazi na noge ekipi Podravca u polufinalnim utakmicama. Domaćin završnice još nije poznat, no sudeći po prikazanoj igri i odgovoru na gostujući parket, nesumnjivo je kako ekipa Podravca može kvalitetno odgovoriti na pritisak koji se pred nju postavlja i polučiti visoki rezultat u dvije najvažnije utakmice prvenstva.

Tekst: Robert Čimin

zatvori