Petak, 26. travnja 2024.

Leteći tanjuri, misteriozna svjetla i druge nebeske pojave tema su zanimljivog predavanja u Pixelu

O letećim tanjurima, misterioznim svjetlima i drugim objašnjivim nebeskim pojavama u četvrtak navečer u Kulturno-kreativnom centru Pixel u Koprivnici pričat će Marko Posavec, fotograf i glavni urednik portala Drava.info te član Astronomskog društva Koprivnica.

“Većina nas je nekada vidjela nešto neobično na nebu, nešto što si nismo mogli objasniti u tom trenutku, a možda ni kasnije. Možda smo pod dojmom filmova i serija iza čudnog oblaka vidjeli nešto zlosutno, iza sablasnog noćnog svjetla sakrila se izvanzemaljska prijetnja, nebeskim svodom pružale su se čudne tamne linije, a Sunce se udvostručilo ili utrostručilo” – intrigantan je uvod u sutrašnje predavanje pod nazivom “Identificirani leteći objekti”.

Puno toga još ne znamo i neke stvari zaista nisu lako objašnjive. No, kako kaže Marko,
takvih je malo. Mnogo je više onih koje dolaze iz neznanja, nepažnje, medijskog kondicioniranja, krive interpretacije ili naprosto zablude. Stvari na nebu mogu biti obične, a izgledati itekako neobično.

O ovoj i sličnim temama bit će riječi na predavanju uz razgovor u četvrtak, 27. veljače od 20 sati u Pixelu. Pripremite svoje primjere, predavač ih je prikupio dosta iz vlastite karijere “zurenja” u nebo.

zatvori