Petak, 26. travnja 2024.

Kuglačice Podravke pobijedile ekipu Karlovca

Kuglačice Podravke su u 12. kolu rezultatom 1:7 pobijedile ekipu domaćina Karlovca. Rezultat u čunjevima bio je 3257:3385.

Rezultat 7:1 izgleda kao laka pobjeda, no Podravkašice su za svaki osvojeni poen morale odigrati koncentrirano jer domaće igračice rušile su odlične rezultate na karlovačkoj kuglani. U Karlovcu se igralo u tri bloka, u prvom bloku Zver ide na najbolju domaću igračicu koja pokraj raspoložene Zver ne uspijeva parirati. Maja vrhunskom igrom ruši 603 čunja i stvara prednost od gotovo 80 čunjeva. U istom paru za Podravku igra Šimunić koja unatoč 7 čunjeva manje od protivnice, dobiva poen zbog bolje razlike u setovima.

U drugom bloku Lukčin ima jednak broj čunjeva kao protivnica, ali također je bolja u setovima i osvaja poen dok Matiša standardno dobrom igrom također uzima poen. U zadnjem bloku, na staze idu Kolarić i Orehovec. Obje su odlično krenule, no Kolarić u nastavku ne uspijeva zadržati vodstvo i jedina gubi poen dok Orehovec umalo ruši granicu od 600 čunjeva i bez problema uzima poen.

Podravkašice ovom pobjedom i dalje drže 4. mjesto na tablici s 14 bodova, a sljedeći susret igraju u subotu na domaćoj kuglani u 13 sati protiv ekipe Đakova koja nema još osvojenih bodova u ovoj sezoni.

zatvori