Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Jedan pijani vozač sletio u kanal, a drugi ‘napucao’ auto ispred sebe

Dvije prometne nesreće dogodile su se na širem koprivničkom području tijekom proteklog vikenda, no nasreću samo s materijalnim posljedicama.

U Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj kažu da je jedna zabilježena u petak oko 10:55 sati, u Peterancu nedaleko Koprivnice. Vozač star 40 godina upravljao je pod utjecajem alkohola od 0,89 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake. U Policiji napominju da je uslijed nepropisnog kretanja sletio van kolnika u odvodni kanal. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Druga nesreća, kojoj je isto kumovao alkohol, dogodila se u subotu oko 18:20 sati u Koprivnici. U Policiji kažu da je 59-godišnji vozač bio pod utjecajem alkohola od 2,41 promila. Vozio je osobni automobil Opel koprivničke registarske oznake Starogradskom ulicom u smjeru kružnog toka. Dolaskom do kružnog toka, zbog ne držanja potrebnog razmaka, prednjom stranom vozila udario je u stražnju stranu automobila Proton koprivničke registarske oznake kojeg je vozio 61-godišnjak koji je zaustavio vozilo radi propuštanja vozila u kružnom toku. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću smješten je u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori