Petak, 26. travnja 2024.

Jakšić: Vrlo smo blizu konačnog rješenja Zrinskog trga, uskoro počinju pripreme da na jesen krenu radovi

Mnogi kapitalni projekti na području Koprivnice u završnim su pripremnim fazama.

Gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je Radio Dravi da su trenutno zatrpani papirima, čekaju da završi proces s papirologijom i da napokon počnu radovi:

– Dječji vrtić Starigrad i energetska obnova Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” još sitno broje da se papirnate stvari poslože i riješe i da možemo reći: Evo, počinjemo s pripremama i radovima – rekao je Jakšić.

Dodao je da je u finalnoj fazi i projekt reciklažnog dvorišta u Herešinu koji se bliži svom kraju i uskoro se može očekivati prezentacija svega što je dosad napravljeno. Osim toga, vrlo blizu je i potpisivanje konačnog ugovora za projektiranje novog Zrinskog trga.

– Naš novi tim koji je vodio razgovore koje je predvodio konzervator Milan Pezelj sa samim pobjednicima na arhitektonskom natječaju, došao je vrlo blizu rješenja koje ćemo javnosti prezentirani kao konačno i početi pripremati sve da na jesen počnu radovi – istaknuo je Jakšić.

Uz to, gradonačelnik je naglasio da se priprema i završna papirologija za početak radova na dvorani Osnovne škole “Đuro Ester”:

– Vrlo smo blizu toga da napravimo još jedan korak kako bi u proljeće mogli početi radovi i da dvorana do jeseni bude gotova. Isto tako, radi se na papirologiji kako bismo na jesen mogli početi i s radovima na Osnovnoj školi Podolice s pripadajućom dvoranom – zaključio je Jakšić.

Gradonačelnik je napomenuo da su u planu i ceste i rotori na čemu se intenzivno radi.

zatvori