Petak, 26. travnja 2024.

Hrvatski časnički zbor Saveza udruga Koprivničko-križevačke županije ima novog predsjednika

Izborna skupština Hrvatskog časničkog zbora Saveza udruga Koprivničko-križevačke županije održana je u petak u Koprivnici.

Časnički zborovi koji djeluju na području naše županije su HČZ Sveti Petar Orehovec, HČZ grada Koprivnice i novoosnovani, ali i najbrojniji HČZ Dragovoljci Domovinskog rata.

Tom prilikom za novog predsjednika izabran je Tomislav Smolak.

“U demokratskoj atmosferi, većinom glasova izabran je kandidat HČZ Dragovoljci Domovinskog rata, Tomislav Smolak. U završnom se govoru obratio dočasnicima i časnicima s jasnom vizijom vođenja županijske organizacije. Prije svega zahvalio je dosadašnjem obnašatelju dužnosti, ali i izrazio veliku zahvalu i odgovornost na ukazanom povjerenju svim članovima. Uz vrijednosti koje promovira i kao predsjednik HČZ Dragovoljci Domovinskog rata, kao što su briga za branitelje te promicanje vrijednosti Domovinskog rata, Smolak se obvezao i istaknuo važnost još bolje kordinacije rada sve tri udruge na području naše županije”, poručili su iz HČZ-a Dragovoljci Domovinskog rata.

Dodali su da je novi predsjednik iznio i dio programa koji promovira rad za opće dobro, naglasivši da će županijsku organizaciju voditi s istinskim braniteljima, odgovorno i s Hrvatskom u srcu.

Dodajmo i da je skupštini nazočilo 97 dočasnika i časnika, pripadnika Gardijskih brigada, 117 brigade, ali i svih drugih ustrojbenih cjelina Oružanih snaga Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova.

Ustupio HČZ Dragovoljci Domovinskog rata.
zatvori