Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Znatiželjni Maksići uživali u istraživanju o Titanicu

Znatiželjni mališani iz skupine Maksići koprivničkog Dječjeg vrtića Tratinčica iz Koprivnice dva tjedna istraživali su i obogaćivali svoje znanje o najpoznatijem brodu na svijetu – Titanicu. Ova potraga za znanjem počela je nakon što je grupa dječaka počela pričati o filmu, crtati ga i izrađivati od Lego kockica.

– Prepoznali smo ovaj interes kod djece. Prvo smo istražili kako brod izgleda kako bi djeca koja ga nisu imala prilike gledati na filmu vidjela o čemu drugi pričaju. Nakon toga izrađivali smo ga od drvenih kocaka, kartonskih kutija te smo njegov pramac izradili od kartona u 3D verziji – poručile su odgojiteljice.

Dodale su da su gledali razne dokumentarce, proučavali informacije na internetu a pogledali su naravno i poznati film.

– Time su djeca nadopunila svoja znanja koja su imala. Saznali smo odakle je isplovio, gdje je potonuo i koji je bio razlog sudara, tko je bio kapetan, ime broda koji je došao u pomoć, koliko je bilo Hrvata, koje klase su bile na brodu i gdje su smještene i slično. Djeca su cijelo vrijeme aktivno sudjelovala te smo na kraju izradili plakat sa svim informacijama koji je i dalje aktualan – objasnile su odgojiteljice.

zatvori