Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Andrej Plenković uveličao svečanu proslavu 30. obljetnice HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji

Svečanost proslave 30. obljetnice Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko-križevačkoj županiji upriličena je večeras u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Među brojnim uvaženim gostima bili su predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Stjepan Adanić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, general Mladen Markač, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i zamjenik župana Darko Sobota, potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Damir Felak, župan i predsjednik Mreže nezavisnih lista Darko Koren, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica Goran Kovačić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Križevci Mato Devčić te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Đurđevac Rajko Gašparić.

Premijer Andrej Plenković najprije se zahvalio svim članovima na onome što rade za Hrvatsku demokratsku zajednicu te iskazao posebno poštovanje za sve one koji su dali svoj život za domovinu. Potom se ukratko osvrnuo na sve ono što je stranka učinila u posljednjih 30 godina.

– Malo tko će moći ići iznad standarda koji smo postavili. Moram reći i prijetiti se da su u političkom, ideološkom pa i svjetonazorskom smislu svi temelji koji su zapisani i u Statutu i u programima HDZ-a ostvareni. Učinili smo puno na zakonskom okviru za stabilnost vlasti na lokalnoj razini, učinili smo puno na funkcionalnoj decentralizaciji, a o fiskalnoj decentralizaciji da i ne govorim. Mnoge su jedinice lokalne i područne samouprave znatno povećale prihode te mogu realizirati svoje prioritete u odnosu na ono što obećaju na lokalnim izborima. Nacionalna i europska sredstva su na raspolaganju gradovima i općinama za projekte koji dižu razvoj te Hrvatsku čine ravnomjernije razvijenom, ne samo u infrastrukturnom pogledu, nego u pogledu poduzetništva, energetske infrastrukture, obrazovanja, aktivnih mjera zapošljavanja te općenito gledanja kako da svi naši ljudi u svima krajevima zemlje žive bolje.

Foto: Sonja Barčanec.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i zamjenik župana Darko Sobota istaknuo je neke od najvažnijih projekata za Koprivničko-križevačku županiju koji se provode uz pomoć Vlade Republike Hrvatske i premijera Andreja Plenkovića.

– HDZ je najjača i najbrojnija stranka na području naše županije, ali i po mnogočemu primjer u stvaranju boljitka ovog prostora u kojemu živimo. Uz sve infrastrukturne projekte koje Županija zajedno s jedinicama lokalne samouprave provodi, dozvolite mi da spomenem samo neke najveće. Najveći infrastrukturni projekt koji je toliko najavljivan je brza cesta do Koprivnice, a nastavlja se ove godine. Ministar Butković doći će u narednih desetak dana pa ćemo ponoviti sve ono što smo se dogovorili. Tu je i nastavak modernizacije pruge Križevci – Koprivnica – mađarska granica, ali i ono što posebice veseli – Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica. Velika zahvala za sve projekte ide našem predsjedniku Plenkoviću. Ti projekti nam daju priliku da pokažemo ispravnost rada ove Vlade i nas na županijskom nivou – rekao je Sobota.

Foto: Sonja Barčanec.

Potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Damir Felak u svom se govoru zahvalio, između ostaloga, Franji Tuđmanu.

– Ovo je prilika da se prisjetimo svih onih koji su utemeljili našu stranku, ali i našeg prvog predsjednika Franje Tuđmana. Da nije bilo njega ne bi bilo ovako uspješne Hrvatske demokratske zajednice, a pitanje je bi li Hrvatska postojala. Isto tako, zahvaljujem gospodinu Plenkoviću na svemu što je dosad učinio, a siguran sam da će na odgovarajući način voditi HDZ i hrvatsku državu i u budućnosti. Danas je Hrvatska demokratska zajednica suvremena stranka koja stremi europskim idealima, ali nikad ne zaboravlja svoje korijene. Ne smijemo se opustiti i dozvoliti da u našim razmišljanjima prevladaju ekstremne ideje, a toga danas ima. Za društvo nije dobar niti lijevi ekstremizam, ali niti desni ekstremizam. Upravo je HDZ stožerna stranka, ovakva kakva je danas dovoljna je široka za sve, i one koji su konzervativniji i oni koji su liberalniji – kazao je Felak.

Foto: Sonja Barčanec.

U ime Mreže nezavisnih lista prisutnima se obratio i župan Darko Koren.

– Posebno sam radostan što u nekoliko mjeseci treći put imamo priliku ugostiti našeg dragog premijera. Ja predstavljam jednu malu političku platformu u našoj županiji – Mrežu nezavisnih lista. Mislim da je to jedna dobra platforma za daljnju suradnju i sve ono što nas u budućnosti čeka. U nadi da ćemo i u vremenu koje je pred nama jednako kao do sad ili još bolje zajedno surađivati, još jednom vam se na svemu zahvaljujem i čestitam vam vašu obljetnicu – rekao je župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Mreže nezavisnih lista.

Dodajmo da se okupljenima u punoj dvorani koprivničkog Domoljuba u ime utemljitelja HDZ-a obratio Ivan Hodalić, povjerenik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman”, a uz njega i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica Goran Kovačić te načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.

 

Premijer Andrej Plenković u Koprivnici: svečanost proslave 30. obljetnice Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Objavljuje Drava.info u Subota, 29. veljače 2020.

 

Darko Sobota: svečanost proslave 30. obljetnice Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Objavljuje Drava.info u Subota, 29. veljače 2020.

 

Darko Koren: svečanost proslave 30. obljetnice Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Objavljuje Drava.info u Subota, 29. veljače 2020.

 

zatvori