Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Budućnost vatrogastva u Glogovcu nije upitna, evo kako je bilo na godišnjoj skupštini DVD-a

89. redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Glogovac održana je u subotu, 15. veljače 2020. godine u Društvenom domu u Glogovcu.

Skupštinu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik DVD-a Glogovac Miroslav Vanđija.

Skupštini su nazočili mnogobrojni gosti i uzvanici: načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, zapovjednik VZO Hlebine-Koprivnički Bregi Ivica Hrženjak, ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović, vlasnik tvrtke KL Protektion Zvonimir Legemec, predstavnik tvrtke Vatropromet Predrag Bunjevac, predstavnici 16 prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Koprivničko-križevačke županije, predstavnici DVD-a Hrastovsko iz Varaždinske županije, članovi i članice KUD-a “Rudar” Glogovac, predstavnici NK “Rudar” Glogovac kao i predstavnice Udruge žena “Glogovac”.

Nakon što su članice Ženskog vokalnog sastava “Rudarice” otpjevale hrvatsku i vatrogasnu himnu, odana je minutom šutnje počast svim preminulim vatrogascima i braniteljima.

Po usvajanju dnevnog reda, skupštinu je dalje vodilo radno voditeljstvo u sastavu Maja Solina predsjednica te Ivana Vlah članica i Klaudija Mrzlečki članica.

Izvješće Verifikacione komisije podnio je Zvjezdan Draganić, koji je konstatirao da je na skupštini nazočno 2/3 članova s pravom glasovanja te da su sve odluke skupštine pravovaljane.

Izvješće Nadzornog odbora društva podnijela je Martina Škrobar.

Izvješće o radu društva za 2019. godinu podnijela je Maja Solina. Iz prezentiranog izvješća bilo je vidljivo da su članovi društva tokom cijele godine bili veoma aktivni, osposobljavali su se za specijalnost vatrogasac bolničar, polazili su tečaj za zvanje vatrogasni časnik, sudjelovali su u pokaznim vatrogasnim vježbama, sudjelovali su s ekipama pomlatka na više vatrogasnih natjecanja, sudjelovali u dvije vatrogasne intervencije prilikom požara farme i velikog požara polja u Glogovcu.

Financijsko izvješće za 2019. godinu kao i Prijedlog financijskog plana prihoda i rashoda za 2020. godinu podnio je blagajnik društva Stjepan Sršek.

Prijedlog Plana rada za 2020. godinu podnijela je Ivana Vlah, iz kojeg je bilo vidljivo da će i tokom 2020. godine članovi društva biti aktivni, poglavito na polju osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, raditi s pomlatkom i mladeži, organizirati i sudjelovati na vatrogasnim natjecanjima, nabaviti neophodnu opremu i sprave, održavati dežurstva u ljetnim mjesecima, posebice za vrijeme žetve, sudjelovati u pokaznim vatrogasnim vježbama.

Skupština je jednoglasno prihvatila izvješća za 2019. godinu, a jednoglasno su usvojeni i prijedlog Plana rada te Financijski plan prihoda i rashoda za 2020. godinu.

Predsjednica VZO Hlebine-Koprivnički Bregi Maja Solina uručila je Vatrogasne spomenice za 10 godina uspješnog rada u vatrogasnoj organizaciji Nikolini Gajski, Mihaeli Gajski i Stelli Trefalt.

Predsjednik društva Miroslav Vanđija uručio je Priznanja za poseban doprinos u razvoju i unapređenje vatrogastva u Općini Koprivnički Bregi Stjepanu Sršeku, Mihaelu Vusiću, Ivanu Vlahu, Klaudiji Mrzlečki, Ivani Vlah, Milanu Usorcu i Udruzi žena “Glogovac”.

Svima nazočnima prigodnim riječima su se obratili uvaženi gosti: općinski načelnik Mario Hudić, predstavnik tvrtke Vatropromet Predrag Bunjevac, vlasnik tvrtke KL Protektion Zvonimir Legemec koji je zahvalio članovima društva na dobroj suradnji te im tom prilikom uručio prigodne darove, zapovjednik VZO Hlebine-Koprivnički Bregi Ivica Hrženjak i predsjednica Udruge žena “Glogovac” Nada Štefanec.

Govornici, svi redom čestitali su članovima društva na zajedništvu, veoma dobrom radu i uspjesima tokom 2019. godine, zaželjevši im da i tokom 2020. godine nastave s kvalitetnim radom, ali sa što manje intervencija.

Ono što posebno veseli je budućnost vatrogastva u Glogovcu, koja nije upitna, naime pored starijih članova društva skupštini je nazočilo i 30-ak članova pomlatka i mladeži.

Nakon službenog dijela Skupštine domaćini su za sve nazočne pripremili prigodni domjenak te je druženje domaćina i dragih im gostiju potrajalo do dugo u noć.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori