Petak, 26. travnja 2024.

3. HNL SJEVER Trećeligaši ovog vikenda igraju prvo proljetno kolo, Picoki na teškom gostovanju, Tehničaru dolazi Bjelovar

Nakon poduže stanke, ovoga vikenda na terene se vraćaju sjeverni nogometni trećeligaši. Na rasporedu je 15. prvenstveno kolo, a sve utakmice igrat će se u subotu s početkom u 15 sati.

Najteži mogući ispit na samom početku proljetnog dijela imati će izabranici trenera Brglesa, đurđevački Graničar. Picoki će gostovati na Brdu kod prvoplasirane momčadi lige, Mladosti iz Ždralova. U prvom ogledu ovih dviju momčadi, u Đurđevcu, Mladost je odnijela sva tri boda sigurnom pobjedom 2:0. Đurđevčani će u ovaj susret ući pojačani vratarom Božekom te Nikšićem i Đurićem u odnosu na jesenski dio.

Podravac iz Virja na domaćem terenu dočekuje ludbrešku Podravinu. Virovcima je to prilika da se pobjedom primaknu momčadima ispred njih, što bi Podravinu bacilo u dodatne probleme. Virje se u zimskom prijelaznom roku pojačalo Šokecom i Bukovcem iz Tehničara koji bi trebali pokrpati rupe u obrani koja krajem jeseni nije dobro izgledala. Došli su još i veznjak Giljan te vratar Jarnec iz Tehnike Koprivnice. U ovome susretu Podravac je favorit, no ne treba unaprijed otpisati Ludbrežane. Zanimljivo je da će ovu utakmicu suditi Marko Đurđek iz Turčina, sela kod Ludbrega, pa će biti zanimljivo vidjeti ishod ove utakmice.

Tehničar iz Cvetkovca zimu je iskoristio za poboljšanje uvjeta na Starom bregu tako da bi u budućnosti u svakoj utakmici mogli biti pravi domaćin, a ne putovati u Križevce i tamo biti domaćin “na papiru”. Sigurno će to biti velika prednost za Cvetkovčane koji će ove subote dočekati osmoplasirani Bjelovar. U prvom susretu, u Bjelovaru, ekipe su podijelile bodove, rezultat je bio 1:1. Cvetkovčani su blagi favoriti, no Bjelovarčani su uvijek tvrd orah.

Posljednji predstavnik naše županije na trećeligaškom sjeveru Radnik-Križevci ići će put Murskog Središća kod domaćeg Rudara. Međimurci su dobra i tvrda momčad koja drži sedmu poziciju s 19 osvojenih bodova. U 4. kolu u Križevcima svladali su domaće rezultatom 3:1. To će sigurno biti dodatan motiv za Križevčane koji su odlične pripreme okrunili sedmodnevnim treniranjem na Pagu.

Od ostalih susreta Virovitica na svojoj Vegeški dočekuje Polet iz Svetog Martina na Muri, a Papuku u Orahovicu dolazi Varteks.

3. HNL Sjever – 15. kolo

Subota, 29. veljače
15:00
Virje: Podravac – Podravina (Ludbreg)
Cvetkovec: Tehničar – Bjelovar
Ždralovi: Mladost – Graničar (Đurđevac)
Virovitica: Virovitica – Polet (Sv. Martin na Muri)
Mursko Središće: Rudar – Radnik-Križevci
Orahovica: Papuk – Varteks

LJESTVICA 3. HNL – SJEVER
1. Mladost 14 +20 35
2. Polet (SMnM) 14 +33 34
3. Tehničar 14 +22 27
4. Varteks 14 +19 25
5. Radnik Križevci 14 +4 25
6. ŽNK Virovitica 14 -6 20
7. Rudar 14 -7 19
8. Bjelovar 14 +1 17
9. Podravac 14 -24 13
10. Orahovica 14 -9 12
11. Podravina 14 -29 7
12. Graničar Đ 14 -24 6

zatvori