Petak, 10. svibnja 2024.

Županija od 1. siječnja preuzela poslove Ureda državne uprave

S prvim danom ove godine upravna tijela Koprivničko-križevačke županije počela su obavljati poslove koje je dosad obavljao Ured državne uprave.

U Službi ureda župana objašnjavaju da je riječ o svim poslovima, osim poslova upravne inspekcije i nadzora zakonitosti općih akata predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave. Napominju da se konkretno radi o poslovima iz područja gospodarstva vezanih uz obrte, ugostiteljstvo, turizam, trgovinu, cestovni prijevoz, zatim društvenih djelatnosti i to onih koji se tiču hrvatskih branitelja, obrazovanja, sporta i kulture, te područja opće uprave, točnije državne matice, registri birača, besplatna pravna pomoć.

Kažu da osim poslova Županija preuzima i 50 službenika koji će nastaviti obavljati svoje poslove kao zaposlenici Županije, a bit će raspoređeni unutar postojećih županijskih upravnih odjela sličnih nadležnosti. Povjereni poslovi obavljat će se na istim lokacijama kao i do dana preuzimanja.

Ističu da će umjesto dosadašnjih šest upravnih odjela i dvije službe (Službe ureda župana i Službe za unutarnju reviziju), djelovat će sedam upravnih odjela uz dvije spomenute službe.

zatvori