Subota, 27. travnja 2024.

Volonteri u parku lani okupili više od 2000 sudionika, nastavljaju se i ove godine

Grad Koprivnica i ove godine nastavlja provoditi aktivnost Volonteri u parku u sklopu nacionalnog projekta ‘Živjeti zdravo’ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Aktivnost Volonteri u parku osmišljena je kako bi se pružila podrška usvajanju zdravih stilova života, prosocijalnog ponašanja, socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju te očuvanje životne okoline među djecom, mladima i odraslima u zajednici. Sve to se u sklopu projekta nastoji pružiti obiteljima s malom djecom  kroz provođenje slobodnog vremena i druženja na otvorenom u parkovima i na dječjim igralištima.

U 2019. godini provedeno je više od 30-ak aktivnosti koje su uključivale sport, kretanje, učenje, čitanje i vježbanje za sve dobne skupine. U njemu je sudjelovalo više od 1900 mališana i 358 odraslih osoba. U provođenje aktivnosti uključili su se koprivničke osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i Đuro Ester, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, Srednja škola Koprivnica, Gimnazija Fran Galović, Knjižnica i čitaonica Fran Galović, dječji vrtići Tratinčica, Sv. Josip, Smiješak, Igra, Odred izviđača Kamengrad, Klub za starije osobe Mariška, Plesna skupina Sweet beat, Društvo Naša djeca Koprivnica i Zajednica športskih udruga grada Koprivnice.

Na aktivnosti u glavnom gradskom parku u Koprivnici pozvani su svi koji žele provoditi slobodno vrijeme brinući o svome zdravlju.

(Grad Koprivnica)

zatvori