Foto: NK Slaven Belupo
Slaven Belupo ove je zime pod trenerom Tomislavom Stipićem započeo zimske pripreme i, pomalo neobično, sve je odradio u Koprivnici. Stipić je bio zadovoljan pruženim uvjetima i želio da igrači rade u domaćoj atmosferi te su tako ostali u Podravini.

Farmaceuti su odradili već dvije utakmice, obje preko granice. Prvo su gostovali u Zalaegerszegu na “generalki” ZTE-a te pomalo nezasluženo izgubili od domaćina s 2:1. Strijelac je bio Mateus Lima na asistenciju mladog Liklina. Druga utakmica je odigrana u Čatežu s vodećom ekipom slovenske lige, Olimpijom iz Ljubljane. Opet odlična igra Slavenaša ovoga je puta okrunjena pobjedom od 2:0. Strijelci su bili Brković i Bogojević.

Ovog vikenda Slavenaši igraju dvije utakmice. U obje će biti domaćin na svom “Apašu”.

Prva provjera, u subotu dolazi slovenski Aluminij iz Kidričeva, a u nedjelju mađarski Győr. Subotnja utakmica počinje u 14:30. Stipić će u njoj moći računati na sve igrače osim na ozlijeđenog Tomislava Božića.

Nakon tih utakmica Stipić bi trebao iskristalizirati prvih jedanaest koji će se sljedećeg vikenda suprotstaviti zagrebačkom Dinamu, ponovno u subotu na Apašu.