Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Slaven Belupo počeo s pripremama koje će u cijelosti odraditi u Koprivnici, Stipić: Ne želim davati velike izjave, želim raditi

Slaven Belupo danas je na koprivničkom stadionu ‘Ivan Kušek – Apaš’ počeo s pripremama za proljetni dio aktualne sezone domaćeg prvenstva.

Farmaceuti su jesen zaključili na sedmom mjestu ljestvice s 18 bodova, pet više od osmoplasiranog Intera. Iznad njih je Lokomotiva s 10 bodova prednosti. Nakon zimskog odmora, trener Tomislav Stipić je optimističan:

– Prvi utisak je jako pozitivan. Bili smo u svlačionici, ne mijenjamo ništa, idemo dalje.

Slavenaši će ove pripreme odraditi u cijelosti u Koprivnici, za razliku od prethodnih godina kada su u pravilu odlazili u Medulin. Stipić je to ovako obrazložio:

– Zašto da idemo na more? Ne možemo se ionako kupati, nije toplo ni dolje, a ovdje možda imamo čak i bolju infrastrukturu nego negdje kamo bismo otišli da odglumimo medijima i publici da smo negdje bili… Ja nisam takav. Moramo ostati skromni, moramo cijeniti ono što imamo ovdje, a ovdje imamo i mnogo više od toga što nam je potrebno da budemo sretni i uspješni.

Početak proljetnog dijela bit će težak: prva utakmica je domaća protiv Dinama, potom gostovanje kod Rijeke pa u Koprivnici protiv Hajduka. Stipić je zadovoljan obranom, no želi biti opasniji iz veznog reda i pojačati napad. O ambicijama i očekivanjima Uprave nije htio puno duljiti:

– Pa znate, kad ste jako gladni, kad u 20 i nešto godina u Prvoj ligi niste osvojili nikakvu titulu, ne smijete pregladniti. Jer ako pregladnite onda fali malo balans i u izjavama, malo fali… Trebamo biti konkretni i pametni. Mi svi želimo uspjeh, ali ja nisam čovjek koji daje prevelike izjave, ja sam čovjek koji živi u momentu, koji živi svaki trening, a ako kažem ‘vi morate to i to’… Ja to nisam.

Došlo je i do promjena u igračkom kadru. Šugić, Martinaga i Puclin napustili su Slaven Belupo, a Marko Iharoš i Marko Karamarko dobili su dozvolu kluba da pronađu nove angažmane. Pripremama se pridružilo i nekoliko mladih igrača iz Škole nogometa: Romano Lisjak, Dorian Jakupak i Luka Liklin. Tu su i dvojica novih igrača, Franck Etoundi i Robin Kamber.

Slavenaši će u sklopu priprema odigrati četiri prijateljske utakmice. Prva je na rasporedu 18. siječnja u Mađarskoj protiv ZTE-a, druga protiv slovenske Olimpije u Čatežu. Aluminij i Gyor gostovat će u Koprivnici.

Susret s Dinamom na rasporedu je 1. veljače.

Slaven počinje s pripremama

Posted by Drava.info on Wednesday, January 8, 2020

 

PRIPREME – PROLJETNI DIO SEZONE 2019./2020.

Vratari:
Ivan Filipović
Antonijo Ježina
Karlo Slukić

Obrambeni igrači:
Matko Zirdum
Vinko Međimorec
Krystian Nowak
Tomislav Božić
Bruno Goda
Miloš Radivojević
Božo Mikulić
Bruno Bogojević
Filip Hlevnjak
Romano Lisjak
Ante Vrljičak
Dorian Jakupak

Vezni igrači:
Stipe Bačelić-Grgić
Nemanja Glavčić
Goran Paracki
Ivan Jajalo
Karlo Lulić
Arijan Brković
Robin Kamber
Luka Liklin

Napadači:
Franck Etoundi
Festim Alidema
Mateas Delić
Mateus Lima
Ivan Krstanović

 

zatvori