Petak, 26. travnja 2024.

Podravka Vegeta putuje u Siofok, Jovana Risović: Tamo je atmosfera paklena, ali to nam je poznato

Nakon dvije pobjede u prva dva kola EHF Kupa, rukometašice Podravka Vegete ove subote putuju u Mađarsku.

Domaćin će im biti ekipa Siófoka koju je trener Podravka Vegete Zlatko Saračević nazvao mega-ekipom i svrstao ih među 5 ili 6 najboljih u Europi:

– Činjenica je da taj Siófok nema neku povijesnu priča tipa Ferencvárosa, Győra ili na primjer Dunaújvárosa, međutim to je klub koji u zadnje vrijeme ulaže jako puno, imaju 10 strankinja, 10 megazvijezda u ekipi. Znamo da će biti teško.

Cilj Podravka Vegete u sljedećim utakmicama je jasan, ponovio je Saračević: to je osvojiti osam bodova i plasirati se u drugi krug.

Zlatko Saračević
Zlatko Saračević. Snimio Marko Posavec.

Jedna od najvažnijih karika u Saračevićevoj ekipi, vratarka Jovana Risović, napomenula je kako imaju dosta samopouzdanja nakon dviju pobjeda, ali bez prevelike euforije:

– Našom igrom kao i do sada, uz neke detalje koje moramo popraviti, mislim da se možemo nositi s njima bez obzira na to što igramo u gostima i što je atmosfera tamo paklena. Možda to nama i odgovara jer smo uvijek u takvoj atmosferi i pred našim navijačima, a i u gostima igrale dobro, tako da imam pozitivno razmišljanje pred ovu utakmicu.

Jovana Risović
Jovana Risović. Snimio Marko Posavec.

Da Siófok neće biti lak protivnik složila se i Lea Franušić:

– Ove dvije pobjede su nas podigle, ali ne smijemo stati na tome. Znamo što nas čeka u Mađarskoj, vrlo teška i zahtjevna utakmica. Dat ćemo sve od sebe, borit ćemo se do zadnje minute pa na kraju što bude.

Utakmica Siófok KC – Podravka Vegeta igrat će se u subotu, 18. siječnja s početkom u 17 sati, uz izravan prijenos na Drugom programu HRT-a. Uzvrat je na rasporedu već sljedećeg vikenda u Koprivnici.

Lea Franušić
Lea Franušić. Snimio Marko Posavec.
zatvori