Četvrtak, 25. travnja 2024.

Više od 1600 učenika sudjelovalo u projektu ‘Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama Koprivničko-križevačke županije’

Koprivničko-križevačka županija podržala je projekt ‘Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama Koprivničko-križevačke županije’ koji u svim podravsko-prigorskim školama provodi Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Podružnica Koprivničko-križevačke županije.

Županijska podružnica UDVDR ovaj projekt provodi sedmu godinu za redom, a nedavno su analizirali dosadašnje provedene aktivnosti. Zamjenik župana Ratimir Ljubić je na početku susreta pozdravio sve predavače i okupljene istaknuvši veliki značaj projekta za Koprivničko-križevačku županiju te naglasivši kako je potpora Županije projektu neupitna.

– Stojimo na raspolaganju Udruzi kako bi se ovaj projekt još kvalitetnije nastavio i sljedećih školskih godina kao i svi ostali projekti naše veteranske udruge koji su usmjereni na promicanje vrijednosti Domovinskog rata u Koprivničko-križevačkoj županiji. Već dugi niz godina uspješno surađujemo te se  radujemo nastavku te suradnje,  kazao je zamjenik Ljubić.

Predsjednik Podružnice Siniša Pavlović zahvalio je predavačima koji su i ove školske godine od listopada do prosinca održali predavanja o Domovinskom ratu u školama Koprivničko-križevačke županije, a voditelj projekta dr. sc. Đuro Škvorc istaknuo je odličnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom te ravnateljima škola i prosvjetnim djelatnicima, napomenuvši kako je tijekom ove školske godine predavanja odslušalo 1679 učenika iz 89 odjela škola Koprivničko-križevačke županije. Zbog dvomjesečnog štrajka preostalo je 15-ak nastavnih sati u školama na koprivničkom i đurđevačkom području koji se u tim novonastalim okolnostima nisu mogli izvesti. Uz projekt, na zamolbe ravnateljica osnovnih škola u Koprivničkim Bregima i Novigradu Podravskom 18. studenoga održane su prezentacije na temu “Bitka za Vukovar ’91.” koje je odslušalo nekoliko stotina učenika u Koprivničkim Bregima, kao i brojni mještani i članovi općinskih udruga u ispunjenom društvenom domu.

zatvori