Subota, 27. travnja 2024.

PRIJAVE U TIJEKU Centar izvrsnosti od sada i u Križevcima i Đurđevcu

Centar izvrsnosti za Koprivničko-križevačku županiju, osim u Koprivnici, od ove godine djelovat će i u Križevcima i Đurđevcu.

Podsjetimo, dosad je Centar djelovao pri Gimnaziji Fran Galović od 2013. godine za predmetna područja matematike, kemije i fizike. Centar su tada pohađali nadareni učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele županije.

Županija je u suradnji sa školama osigurala preduvjete za proširenje Centra pa će se tako u Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Gimnaziji Ivana Zakmardije Dijankovečkoga Križevci održavati matematika, fizika, kemija i biologija.

– Na taj način, u tri centra svi nadareni učenici dobit će priliku za proširivanje svojih znanja. Nastavu iz odabranih područja provode vrsni profesori, a pohađanje je u potpunosti besplatno kao i svi nastavni materijali. Sve navedeno financira Županija – poručili su iz koprivničke gimnazije.

Dodaju da su prijave zainteresiranih učenika otvorene do 22. siječnja.

– Nije nužno da učenici koji su zainteresirani za pojedini predmet budu ‘superodlikaši’ već je važno da su motivirani i nadareni za navedeni predmet, što na kraju prosuđuju njihovi nastavnici – objasnili su.

zatvori