Petak, 26. travnja 2024.

Podravsko sunce dobilo 100 tisuća kuna za novo vanjsko igralište, pomagat će i u provođenju senzorne terapije

Odlične vijesti stižu nam iz koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Naime, toj je koprivničkoj školi putem kampanje ‘RTL pomaže djeci’ odobreno čak 100 tisuća kuna za novo vanjsko igralište.

Novac je već uplaćen na račun dobavljača s kojim Podravsko sunce trenutno dogovara nabavu sprava za igralište, rekla nam je ravnateljica Centra Podravsko sunce Radmila Popović:

– Naše školsko igralište, odnosno prostor u dvorištu dječjeg vrtića je dotrajao, igrala su stara i više nisu za upotrebu. Stoga smo se prijavili na natječaj “RTL pomaže djeci” i prošli te tako osigurali 100 tisuća kuna za obnovu igrališta. Oni su uplatili sredstva dobavljaču, tvrtki Stribor d.o.o. Zadnjih dana smo im poslali situaciju, prostor gdje će igralište biti tako da nam naprave projekt te uskoro krećemo i u samu realizaciju – rekla je ravnateljica Popović koja se nada da će igralište u novom ruhu osvanuti već ovog proljeća.

S obzirom na to da će osvojenim novcem Podravsko sunce moći nabaviti četiri sprave, ali ne i podloge za njih, u akciju opremanja igrališta ponovno se uključila lokalna zajednica: Udruga volontera Podravke PULS i Enter Koprivnica. Akcijama u prosincu prikupili su gotovo 30 tisuća kuna.

– Nismo osvojili dovoljno novca za antistres podloge za igrališta i uređenje još nekih dijelova prostora pa nam u tom dijelu pomažu udruge i tvrtke s našeg područja koje će osigurati dodatna sredstva – ističe ravnateljica Popović.

A što sve ovo znači za polaznike Podravskog sunca?

– Znači kao i za svu djecu: mogućnost i to svima jednake mogućnosti da se igraju, zabavljaju na isti način kao i svi ostali. Uz to, moram napomenuti da ta igrala imaju terapeutske učinke poput provođenja senzorne terapije koje će unaprijediti naš stručni rad s djecom – zaključila je.

Dodajmo još da je u sklopu kampanje “RTL pomaže djeci” ukupno prikupljeno više od 1,2 milijuna kuna. Tim će novcem biti financirani raznorazni projekti kojima je cilj pomoći bolesnoj, nemoćnoj ili potrebitoj djeci s područja cijele zemlje.

zatvori