Petak, 19. travnja 2024.

NAKON REMIJA U GOSTIMA Podravka Vegeta dočekuje Siófok, Saračević: Bit će teže nego tamo

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju će na domaćem parketu odigrati susret četvrtog kola Kupa EHF-a, uzvrat protiv mađarskog Siófoka, aktualnog branitelja naslova. Prva utakmica završila je podjelom bodova, rezultatom 30:30.

Trener Zlatko Saračević ponovio je da je Siófok vrhunska ekipa. – To što smo mi tamo odigrali neriješeno nije pokazatelj ničega. Oni su ekipa kojoj ništa ne znači igraju li na domaćem ili gostujućem terenu. One su iskusne profesionalke koje su odigrale stotine takvih utakmica. Očekujem puno težu utakmicu nego tamo. Mi ćemo popraviti i doraditi što imamo u našoj igri, tri dana trenirati te ih dočekati spremni.

Da će utakmica biti teža nego u Siófoku smatra i Selena Milošević:

– Možda su nas u prvom susretu malo olako shvatile, ali to sigurno neće ponoviti. Mi se nadamo punoj dvorani i glasnoj podršci s tribina, a ja mogu reći da ćemo mi dati sve od sebe da ne razočaramo.

Najviše golova u EHF Kupu za Podravka Vegetu zabila je Dejana Milosavljević.

– Ekipa Siófoka prošlog je tjedna imala nekoliko igračica koje su se vraćale u natjecateljski ritam nakon ozljeda. Nama u goste dolaze u punom sastavu i sigurno nas neće podcijeniti kao u Mađarskoj. Jučer su pobijedile Győr, a to je najbolji pokazatelj o kakvoj se ekipi radi.

Siófok i Podravka Vegeta trenutno imaju isti broj bodova u skupini B, ali mađarska ekipa ima bolju gol-razliku.

Na utakmicu se očekuje i dolazak navijača iz Mađarske, stoga iz kluba poručuju gledateljima da dođu ranije i da se pripreme na eventualne gužve i sigurnosne provjere na ulazu.

Susret počinje u 15:30, a moći će se pratiti i u izravnom prijenosu na Drugom programu HRT-a.

(RK Podravka)

zatvori