Subota, 27. travnja 2024.

OPREZNO U PROMETU Mogući su zimski uvjeti, a policija u velikom broju izlazi na prometnice

Prema najavama prognostičara, vikend pred nama mogao bi nam donijeti i prvi snježni pokrivač u Podravini i Prigorju, pa tako i zimske uvjete na prometnicama.

Stoga Policijska uprava koprivničko-križevačka upozorava vozače na moguće otežano prometovanje, prije svega zbog smanjene vidljivosti i skliskog kolnika. U takvim je okolnostima potrebno dodatno provjeriti tehničku ispravnost vozila, prije svega pneumatika, te temeljito očistiti snijeg i led sa svih površina na vozilu.

S obzirom na teške prometne nesreće koje su se proteklih dana dogodile u drugim dijelovima Hrvatske, policija podsjeća vozače da budu maksimalno koncentrirani na promet i poštuju prometne propise te naravno da ne sjedaju za volan ako su konzumirali alkohol. Pješaci i biciklisti moraju se pobrinuti za to da su vidljivi vozačima.

Sve to policijski će službenici pojačano nadzirati i tijekom predstojećeg vikenda. Posebno će kontrolirati prekršaje nazvane “četiri glavne ubojice u prometu” – alkohol, brzinu, korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala, a osobito će biti strogi prema recidivistima, odnosno ponavljačima prometnih prekršaja. Nadzor prometa odvijat će se na velikom broju lokacija, a u aktivnosti će biti uključen maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema. Stoga, pamet u glavu i oprezno na cesti.

zatvori