Petak, 26. travnja 2024.

Mladi vozač zbog neprilagođene brzine sletio s ceste u kanal pa udario u most i ogradu

Oduzimanje prednosti prolaska i neprilagođena brzina uzroci su dviju prometnih nesreća koje su se jučer dogodile na koprivničkom području.

Jednu od njih prouzročio je 39-godišnji vozač teretnog vozila Iveco varaždinskih registarskih oznaka koji je dolaskom do raskrižja s Ulicom dr. Željka Selingera u Koprivnici oduzeo prednost prolaska Mercedesu koprivničkih registarskih oznaka. Njime je upravljala 38 godišnja vozačica, javlja Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Teretno vozilo je prednjom stranom udarilo u bočnu stranu Mercedesa. Nesreća se dogodila oko 7:30. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Još se jedna prometna nesreća dogodila u Starigradu oko 22:25. 19-godišnji vozač BMW-a koprivničkih registracija vozio se Kamengradskom ulicom u smjeru Koprivnice pod utjecajem alkohola od 0,55 promila.

Uslijed neprilagođene brzine vozač je automobilom sletio van kolnika u odvodni kanal i bočnom stranom udario u betonski temelj, metalnu ogradu i betonski most prilaznog ulaza kuće. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

zatvori