Srijeda, 1. svibnja 2024.

Načelnik Kalnika Mladen Kešer: Stižu nova četiri milijuna europskih kuna za šumsku infrastrukturu

Općina Kalnik prije nekoliko je tjedana zaprimila Odluku o prihvatljivosti projekta ulaganja u šumsku infrastrukturu.

Izradili su potrebnu projektnu dokumentaciju, šumske elaborate i kandidirali se na mjeru 4.3.3. Programa ruralnog razvoja.

Europska sredstva koja se ulažu na području Općine Kalnik u šumsku infrastrukturu iznose četiri milijuna kuna, no u dvije godine iz Programa ruralnog razvoja iznosit će oko 11 i pol milijuna kuna, istaknuo je načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer.

– Ovim putem zahvaljujem Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i mojoj administraciji kao i općinskim vijećnicima koji podržavaju projekte koje im predlažem – naglasio je Kešer te nastavio:

– Kada pogledate samo malo, nekoliko godina unatrag, teško je bilo vjerovati u moje vizije i program koji sam ponudio jer su u pitanju bili samo veliki projekti, no danas kad se ti projekti realiziraju puno je lakše povjerovati u još veće projekte koji će se realizirati u Općini Kalnik.

– Projekti koje vodimo danas su veliki napredak za našu ruralnu sredinu, oni uvode nove standarde u naš ruralni životni prostor i vjerujem da smo jedna od najuspješnijih općina u županiji, a možda i u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava u našu sredinu i to oko 14.000 kuna po glavi stanovnika u 2019 godini – pohvalio se Kešer i zaključio:

– U mojoj općinskoj administraciji rade samo tri stručne osobe i moja malenkost kao volonter, vi sami nam dajte ocjenu.

Ustupio Mladen Kešer.
Ustupio Mladen Kešer.
zatvori