Subota, 27. travnja 2024.

POU Koprivnica i Dječji vrtić Tratinčica domaćini su nove aktivnosti u sklopu projekta koji povezuje obrazovanje odraslih i vrtićarce

Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić Tratinčica partneri su u europskom projektu ‘Chain experiment in preschool’ koji je odobren u okviru programa Erasmus+ KA2 i provodi se s partnerima iz Slovenije, Poljske i Italije.

Glavni cilj projekta je povezivanje obrazovanja odraslih i predškolskog obrazovanja (vrtići) radi jačanja multigeneracijske suradnje kroz dijeljenje ideja, praksi i metoda u provedbi lančanog pokusa u vrtićima. Sudjelujući u lančanom pokusu, djeca razvijaju ključnu tehnološko-znanstvenu kompetenciju i interes za tehnička zanimanja.

POU Koprivnica i DV Tratinčica od 20. do 24. siječnja 2020. domaćini su LTT (Learning Teaching Training) projektne aktivnosti, koja će se održavati u Domu mladih u Koprivnici. Šest ekipa od šest članova – predstavnika partnera iz Poljske, Slovenije, Italije i domaćina, izrađivat će lančani pokus pod mentorstvom predstavnika koordinatora projekta, Ljudske univerze Jesenice.

Dosad su u projektu već održane tri LTT aktivnosti, i to u Sloveniji (Trbovlje), Italiji (Avezzano) i Poljskoj (Gdansk). Nakon Koprivnice će se u svibnju ove godine održati posljednja LTT aktivnost u Jesenicama u Sloveniji, a u mjesecu završetka projekta, u rujnu ove godine, POU Koprivnica i DV Tratinčica će biti domaćini posljednjeg projektnog sastanka.

zatvori