Subota, 27. travnja 2024.

Župan Koren na kolegiju pročelnika: Preuzimanje poslova Ureda državne uprave prošlo je u najboljem redu

Koprivničko-križevački župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem u ponedjeljak je održao prvi ovogodišnji kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela.

Tom prilikom Koren je istaknuo da je proces preuzimanja poslova i djelatnika bivšeg Ureda državne uprave protekao u najboljem redu. Dodao je da očekuje da se nakon početnih usklađivanja poslova, učinkovitost i dostupnost javne uprave podigne na još višu razinu.

– Cilj reforme javne uprave koju smo dugo pripremali jest brža i učinkovitija uprava koja će uslugu maksimalno približiti građanima uz administrativno rasterećenje. U novu godinu krenuli smo u novom organizacijskom ustroju i vjerujem kako će građani u nadolazećem vremenu sve više osjećati sve koristi ove važne integracije – rekao je župan.

Pročelnice i pročelnici izvijestili su župana i zamjenike o aktualnostima u radu svojih upravnih odjela. Uz to usuglašena je i potreba za održavanjem prve ovogodišnje sjednice Županijske skupštine koja će se održati u drugoj polovici veljače.

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori