Petak, 26. travnja 2024.

Za projekte samostalnih umjetnika, udruga i organizacija civilnog društva osigurano 1,65 milijuna kuna

Grad Koprivnica objavio je javne pozive

Grad Koprivnica raspisao je javne pozive na koje se mogu javiti samostalni umjetnici, udruge građana i organizacije civilnog društva sa svojim programima odnosno projektima u 2020. godini. U gradskom proračunu za ovu je namjenu planirano 1,65 milijuna kuna.

Prema dostupnim podacima, za programe i projekte udruga građana planirano je 400.000 kuna, a prioritetna područja su rad s djecom i mladima, unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom, skrb o starijim osobama, socijalna skrb, promicanje zdravog načina života i zaštita zdravlja, rad s hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te ostala područja u koja primjerice ulaze udruge žena, zaštita potrošača, zaštita i uzgoj životinja, promicanje i zaštita ljudskih prava i sloboda, zaštita okoliša i prirode i nacionalne manjine.

Za projekte u kulturi samostalnih umjetnika osigurano je 70.000 kuna, a za programe organizacija civilnog društva 400.000 kuna, dok je za njihove programe u konkretnom području dramske, izvedbene i filmske umjetnosti osigurano 250.000 kuna. Rok za podnošenje prijava je 2. ožujka ove godine.

S druge strane, do 15. prosinca, odnosno do iskorištenja sredstava, otvoreni su javni pozivi za sufinanciranje manifestacija i festivala u organizaciji udruga građana u 2020. godini za što je predviđeno 400.000 kuna, te za prijevoz organizacija civilnog društva za što je planirano 130.000 kuna u gradskom proračunu. Dodajmo i da se zahtjevi za prijevoz moraju predati najmanje 20 dana prije putovanja.

Javni pozivi dostupni su na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

zatvori