Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Gradonačelnik Jakšić podijelio 118 novih ugovora o stipendiranju

Čak 118 novih studentica i studenata od ove će godine primati stipendiju Grada Koprivnice. Ugovore o stipendiranju danas, u petak, uručio im je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Imamo ukupno 430 stipendista od čega je 118 novih za što je u gradskom proračunu osigurano 3,3 milijuna kuna. Radi se o stipendistima za deficitarna zanimanja, za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Novost su stipendije za deficitarna zanimanja i ona iznosi 800 kuna mjesečno, ona za studiranje u Hrvatskoj 550 kuna i za studiranje u inozemstvu 1100 kuna – objasnio je Jakšić.

Mišel Jakšić. Foto: Sonja Barčanec.

Gradonačelnik je dodao da je Koprivnica uvjerljivo prvi grad po stipendiranju svih redovnih studenata.

– Iako smo uveli neke novine kroz stipendiranje deficitarnih zanimanja i kroz poticanje studiranja novih smjerova na Sveučilištu Sjever koji se tiču prehrambene i tehničke struke, to nas puni ponosom, a lijepo je vidjeti što sve i gdje studiraju naši mladi ljudi – to je najveća nagrada.

Jakšić je istaknuo da je ove godine povećan i iznos stipendije za studente s invaliditetom, no nije im stigla ni jedna prijava.

Sara Gospočić. Foto: Sonja Barčanec.

Jedna od novih stipendistica je i Sara Gospočić, studentica druge godine Prehrambene tehnologije na Sveučilištu Sjever.

– Stipendiju ću potrošiti na neke svoje želje. Prijavila sam se na natječaj jer sam pomislila zašto ne iskoristiti ovu mogućnost s obzirom na to da sam redovna studentica – rekla je Gospočić koja u našoj prehrambenoj kompaniji Podravki vidi velike mogućnosti za zaposlenje.

zatvori