Utorak, 26. ožujka 2024.

Podravka Vegeta gostuje u Rumunjskoj: ‘Favorit smo, ali moramo to pokazati na terenu’

Rukometašice Podravka Vegete ove nedjelje u sklopu 5. kola EHF Kupa gostuju u Rumunjskoj. Domaćin će im biti ekipa Magura Cisnadie koju je Podravka Vegeta u prvoj utakmici, u Koprivnici, pobijedila s 38:26.

Magura nema bodova u skupini pa je time ispala iz daljnjeg natjecanja. No, uzvratna utakmica, ocijenio je trener Zlatko Saračević, neće biti laka:

– Par problema koje moramo imati u vidu: prvo, moramo putovati 15 sati, krećemo u petak. Druga stvar: igramo u nenormalno vrijeme, u 10:30. Treće, ta ekipa je puno agresivnija, puno hrabrija i puno motiviranija doma.

Podravka Vegeta jest favorit u toj utakmici, ali to mora pokazati na terenu, zaključio je Saračević. Ekipa je spremna za nove bodove, rekla je napadačica Dragica Džono:

– Vidjele smo kako su igrale protiv Kopenhagena i držale se do posljednjih deset minuta susreta. Znamo što nas čeka isto kao što znamo što nam ta utakmica znači i nosi. Ekipa je spremna i idemo tamo po ta dva boda.

S njom se složila i Dijana Mugoša:

– Neće nam biti lako, ali to nema veze mi imamo svoju igru i idemo tamo da igramo onako kako znamo. Smatram da smo ušli u dobar ritam i da nećemo imati problema.

Podravka Vegeta trenutno je druga u skupini B EHF Kupa sa šest osvojenih bodova. Prvi je Siofok s istim brojem bodova, ali s boljom gol-razlikom. Kopenhagen je treći s četiri boda, a posljednja je Magura koja je još uvijek bez bodova.

Utakmica počinje u 10:30, a snimka će se emitirati od 11:35 na Drugom programu HRT-a.

zatvori