Petak, 26. travnja 2024.

CB K Joži Stolarija i modelarstvo Novak: Tko su dečki iz najvećeg iznenađenja Zimske lige?

Završena je ovogodišnja Pan Zimska liga, pobjednik je vrhunska ekipa Superprint Big Banga. No, svaka godina donese neku ekipu koja je veliko iznenađenje. Posljednje dvije godine to su bile križevački CB Kakadu pa CB Still MNK Klub 75 Kotoriba, a ove godine to je ekipa iz Poljanca pod nazivom CB K Joži Stolarija i modelarstvo Novak.

Ekipa je došla po prvi puta na turnir u Koprivnicu i zatekla se u “skupini smrti”. U grupi su bili Frigo Plus kao glavni kandidat za prvo mjesto skupine, odlična ekipa Tennessee Bar te mlada ekipa Radio Drava/Drava.info/CB 048.

Dečki iz Poljanca prvu su utakmicu izgubili tijesno 2:1 od Radio Drave, pa 3:0 od Frigo Plusa. Posljednja utakmica, za njih kvalifikacijska. Ako izgube, ispadaju. Na njihovu sreću u tvrdoj i borbenoj utakmici pobijedili su Tennessee bar s 1:0 i osigurali treće mjesto u skupini te prolazak dalje.

Kao nenositelji izvukli su težak ždrijeb: CB Still MNK Klub 75 Kotoriba, prošlogodišnji pobjednik. U ogledu ekipa u kojima igraju mnogi prijatelji, veliki plus za dečke iz Poljanca bilo je neigranje Pavelija u redovima Kotoribe. To su iskoristili i prošli dalje nakon lutrije penala.

Nakln toga ždrijeb im je u osmini finala donio ekipu Top Consult, prošlogodišnjeg osvajača turnira u Đurđevcu. Utakmica je završila 1:1 te opet donijela prolazak na penale (VIDEO).

Snimio Marko Posavec.

Tada su dečki shvatili da više nije šala te da mogu igrati ravnopravno sa svakim. Četvrtina finala donijela je susret s mladom zagrebačkom ekipom PlayBox. Opet čvrsta i disciplinirana igra te prolazak u polufinale rezultatom 2:1.

U polufinalu ipak nešto bolja ekipa ASO Ponosa dolazi do pobjede i ulaska u finale. Ekipa CB K Joži Stolarija i modelarstvo Novak ozbiljno je shvatila utakmicu za treće mjesto i uspjela svladati odličnu momčad AC Jesenovića te uzela treće mjesto na turniru.

Dečki kažu da na turnir nisu došli tek tolko, ali da im ni na kraju pameti nije bilo da će ostvariti ovakav uspjeh.

Najveći forte njihove momčadi kroz cijeli turnir bilo je zajedništvo, čvrsta i disciplinirana obrana te nevjerojatni vratar Jasmin Modrić koji je branio moguće i nemoguće.

On brani u županijskom ligašu Poletu iz Tuhovca zajedno s Kristijanom Katalenićem, Marko Hruško nastupa za Jalžabet, Bogović je igrač Centrometala, Goran Tarandek bivši je igrač ludbreške Podravine, a sada igrač Sv. Marije. Mario Novak također igra u 1. ŽNL u Međimurju, Naprijed Cirkovljan. Bruno Lončarić igra za Borac iz Imbriovca, Fran Kožarić je član juniora Slaven Belupa, a ponekad nastupa i za B momčad. David Rog nastupa za NK Trnje, a Patrik Šumiga za Podravinu iz Ludbrega te su tako njih dvojica igrači koji igraju najviše rangove u ovoj ekipi. Ova ekipa ima i jednog internacionalca, Mihael Vrbanić igra nogomet u austrijskim nižim ligama. Voditelj i velika podrška kroz cijeli turnir bio je Tomislav Šumiga.

Ovo je priča o najugodnijem iznenađenju ovogodišnje Pan Zimske lige i ekipi koja je požrtvovnošću na terenu “kupila” koprivničku publiku te se nadamo kako će doći i sljedeće godine.

Snimio Marko Posavec.
zatvori