Petak, 26. travnja 2024.

Podružnica HNS-a Drnje prikupila plastične čepove za oboljele od leukemije i limfoma

Podružnica HNS-a Drnje već je tradicionalno u suradnji s tamošnjom Ženskom inicijativom kroz čitavu godinu prikupljala različite plastične čepove za oboljele od leukemije i limfoma.

– Mogu reći da sam izuzetno ponosna na svoje HNS-ovke i HNS-ovce iz Drnja! Naime, Podružnica HNS-a u Drnju svake godine poziva sve mještane da se uključe u humanitarnu akciju ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’ i moram reći da Drnjanci to vrlo rado prihvaćaju i uključuju se. I ove godine prikupljena je puna vreća plastičnih čepova. Na taj način svi zajedno pokazujemo da smo osjetljivi na probleme koji nas okružuju, kao i da smo u svakom trenutku spremni pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija – kazala je predsjednica Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije Jasmina Pavlović.

Podsjećamo, Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske osnovana je kako bi pružala pomoć oboljelima od teških malignih bolesti u Republici Hrvatskoj, okuplja više od 500 članova, a brine o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) i srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

– Sakupljanjem plastičnih čepova zajedničkim snagama činimo hvalevrijedno humanitarno djelo budući da za plastične čepove Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobiva novčana sredstva koja se koriste za kupovinu skupih lijekova, a jednako tako, činimo dobro i za okoliš – poručili su iz HNS-a.

Ustupio HNS Drnje.
zatvori