Petak, 26. travnja 2024.

Podravka Vegeta pobijedila Split 2010, Nika Galinec premijerno stala na gol prve ekipe

Rukometašice Podravka Vegete sinoć su u utakmici 12. kola Prve rukometne lige za žene pobijedile ekipu Splita 2010. Podravka je pred stotinjak gledatelja u gimnazijskoj dvorani slavila s 20 golova razlike, odnosno s 38:18.

U još uvijek oslabljenom sastavu bez ozlijeđenih Ane Debelić, Andree Ianasi i Nikoline Zadravec te Tjaše Stanko, Dijane Mugoše i Jovane Risović koje su na Svjetskom prvenstvu, Podravka je odmah od početka nametnula svoj ritam. Na poluvrijeme se otišlo s 15 pogodaka prednosti, odnosno 24:9, a u prvom dijelu Magdalena Ećimović upisala je 12 obrana.

U 52. minuti susreta za Podravka Vegetu prvi put je nastupila 14-godišnja Nika Galinec, a ubrzo potom upisala je i svoju prvu obranu. Najučinkovitija kod domaćih igračica bila je Korina Karlovčan sa sedam pogodaka. Slijedi ju Selena Milošević sa šest, a Magdalena Ećimović do kraja je skupila 18 obrana.

Sljedeća utakmica Podravka Vegete bit će derbi u domaćoj dvorani sa zagrebačkom Lokomotivom. Utakmica se igra u srijedu, 18. prosinca, a ulaz je besplatan.

(RK Podravka)

zatvori