Subota, 27. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Kolinda Grabar-Kitarović u Koprivnici: Za mene je ovaj grad primjer kako možemo i moramo krenuti dalje

Prekrasno je biti u Koprivnici! – rekla je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i HDZ-ova kandidatkinja na predstojećim predsjedničkim izborima nakon večerašnjeg susreta s građanima u centru Koprivnice. Zahvalila je mladeži HDZ-a i svim ostalim volonterima jer su, kako je rekla, prikupljajući potpise za njenu kandidaturu odradili silan posao:

– Zahvaljujem i svima koji su dali svoj potpis jer vjeruju u moj program.

Na upit Drave.info o svojim očekivanjima u Koprivnici, predsjednica je odgovorila da je to – razvoj:

– Za mene je Koprivnica primjer kako moramo i možemo krenuti dalje. Međutim, treba puno više ulagati. S jedne strane imamo poljoprivredu na koju ne smijemo gledati kao na problem već na priliku za Hrvatsku. Imamo dobru zemlju koja nije kontaminirana i možemo na njoj sve proizvoditi. No treba ulagati u nove tehnologije: plastenike, navodnjavanje, znanje, i stvarati novu vrijednost kroz proizvodnje koje nose više. S druge strane, tu je i Podravka. Kompanija je to koju promoviram na svojim putovanjima jer je spremna proizvoditi za sva tržišta. Njihovi su proizvodi prepoznati i traženi diljem svijeta.

Snimio Marko Posavec.

Predsjednica je pojasnila da je razgovarajući s predsjednikom Uprave Marinom Pucarom doznala da kompanija prati trendove i proizvodi što svijetu treba, pri čemu želi koristiti domaću sirovinu.

– Cilj Podravke je da se digne domaća proizvodnja i da svaki Podravkin proizvod bude certificiran, iz zdravog biološkog uzgoja do zdravog proizvoda, koji će biti prilagođen ukusima svjetskog tržišta. Imate ogromne potencijale ovdje. A ono što još želim Koprivnici jest prometno povezivanje s ostatkom Hrvatske i autocestom. Za to sam se zalagala i kad sam izmjestila svoj ured u Koprivnicu, a nastavit ću se zalagati i dalje.

Predsjednica na svoja putovanja, osobito na gospodarske forume, uvijek vodi nekog iz Podravke. No Podravka joj je uvijek pri ruci jer voli njene proizvode:

– Uvijek u uredu imam Dalmatinsku juhu. Kad ostanem raditi do kasno na malom rešoiću skuham tu juhu koja je blaga i izvrsna je za večeru. A moja cijela obitelj voli Čokolino. Svojoj sam kćerci, koja je na Harvardu, prošli puta odnijela 7 kg čokolina jer mislim da je to izvrsna hrana za studente koji navečer uče. Daje im energiju, malo ubrza mozak, ima minerala i vitamina, a nema previše kalorija.

Snimio Marko Posavec.

Nakon večerašnjeg susreta s građanima, predsjednica Grabar Kitarović rekla je kako u Koprivnicu planira i dalje dolaziti:

– Dolazit ću u Koprivnicu i nakon 5. siječnja kao predsjednica, i dalje ću pomagati Podravki kao jednoj od najsnažnijih hrvatskih industrija, ali i svim hrvatskim malim i srednjim poduzetnicima i OPG-ovima kako bi se preorijentirali s proizvodnje niske vrijednosti.

Među građanima koji su predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović razdragano dočekali u centru Koprivnice, bio je i desetgodišnji Dorijan. U razgovoru s predsjednicom rekao je da želi biti učitelj ili nogometaš. Nogomet već sada igra, na poziciji lijevog beka, pa mu je visoka gošća poželjela sve najbolje i dala majčinski savjet:

– Želim ti puno uspjeha u onome što želiš. Želim te ohrabriti da se ne daš smesti onima koji ti kažu da nešto ne možeš. Meni su to mnogo puta govorili, no ja se nisam dala smesti. Samo sam odmahnula rukom, rekla „ja sam ja“, imam svoju volju, želju, prijatelje, mamu i tatu koji pomažu, obitelj, i idemo naprijed.

S predsjednicom je razgovarala i gospođa Vera Mesić.

– Posebno ste mi dragi jer volite nogomet i pjevati. I ja to volim. Neki me stoga prihvaćaju, neki ne. Malo sam stara, ali stalno gledam nogomet.

– Kad bismo se svima pokušavali svidjeti, ne bismo bili mi, ne bismo imali svoju osobnost i mišljenje. Bili bismo potrčci koji se kao suncokreti okreću gdje sunce ide ili vjetar puše. No možda i zaigramo nogomet zajedno, ili barem navijamo. A pjevati uvijek treba jer tko pjeva – zlo ne misli, uzvratila je Mesićki predsjednica Grabar Kitarović.

Mnogi su se građani fotografirali s predsjednicom, čestitali joj, dijelili komplimente i poželjeli sve najbolje – Pobjeda! poručili su joj.

Prije dolaska u Koprivnicu, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je i Virje gdje je održala radni sastanak s načelnikom Općine Mirkom Perokom, županom Darkom Korenom, njegovim zamjenikom Darkom Sobotom i suradnicima.

zatvori