Petak, 26. travnja 2024.

KC VODE Gradi se vodoopskrbna mreža i crpna stanica u Lukovcu, radovi vrijedni više od 1,5 milijuna kuna

Potkraj rujna započeli su radovi na izgradnji vodoopskrbne mreže u naselju Lukovec, duljine 2,9 kilometra, profila Ø 110 mm i izgradnji crpne stanice Lukovec.

Ugovorena vrijednost radova je 1.669.355,99 kn bez PDV-a.

Zahvaljujući jako dobroj suradnji Koprivničkih voda s Hrvatskim vodama, odnosno zahvaljujući velikom angažmanu zamjenika direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića te podršci svim vodnokomunalnim investicijama na uslužnom području Koprivničkih voda od strane saborskog zastupnika Branka Hrga, investicija se sufinancira s 80% sredstava od strane Hrvatskih voda i 20% od strane Općine Rasinja.

Foto: Koprivničke vode

Radovi se odvijaju planiranim intenzitetom i do kraja godine planiraju se izvesti svi radovi na ugradnji svih projektiranih trasa cjevovoda, opremljenih hidrantima i ostalom projektiranom opremom, te sanacija odvodnih jaraka u trasi ugrađenih cjevovoda. Početkom iduće godine, ovisno o vremenskim prilikama, planirani su radovi na izgradnji i opremanju crpne stanice Lukovec kapaciteta 30 m3/h koja je neophodna da se osigura dovoljan tlak za funkcioniranje protupožarne hidrantske mreže.

Radove izvodi Koming d.o.o. iz Koprivnice, a poslove stručnog nadzora obavlja Energetika d.o.o. iz Koprivnice.

Završetak radova i stavljanje novog vodoopskrbnog cjevovoda i crpne stanice u funkciju planirano je za proljeće 2020. godine.

Foto: Koprivničke vode
Foto: Koprivničke vode
zatvori