Petak, 26. travnja 2024.

JOŠ JEDNA SEZONA ZA PAMĆENJE U Podravini prikupljeno 5711 doza krvi, obitelj darivatelja dobila 235 novih članova

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica privelo je kraju još jednu uspješnu sezonu prikupljanja krvi. U suradnji s velikom obitelji podravskih darivatelja i Zavodom za transfuzijsku medicinu, koprivnički Crveni križ je ove godine prikupio 5711 doza najučinkovitijeg lijeka koji spašava živote. Tako podravski darivatelji i ovdašnji Crveni križ ostaju u društvu najboljih i najučinkovitijih u Hrvatskoj.

Vrijedno je spomenuti da je tijekom ovoga tjedna prikupljeno 510 novih doza krvi. Najviše, naravno, na akcijama održanima u Koprivnici – 385 doza. Preostalih 125 darovali su humanitarci na akcijama u Koprivničkom Ivancu, Novigradu Podravskom, Goli i u Tvornici Danica.

Da darivanje krvi u Podravini itekako ima budućnost, govori i podatak o 235 naših sugrađana koji su upravo ove godine prvi puta pružili svoju ruku spasa.

Iz Crvenog križa posebno su istakli da je 5555. po redu dozu darovala Podravkašica Petra Rogelj, ali i da je čak desetero darivatelja upravo ove godine ušlo u Klub 100 zlatnih darivatelja.

Petra Rogelj i Zdravko Janković; Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

To su Josip Grabarić, Miroslav Resler, Đuro Špoljar, Anka Ledinski, Božidar Flis, Vlado Šarec, Ivan Ledinski, Željko Crnjaković, Zlatko Međimorec i Đuro Mihoci.

Nakon kratke pauze akcije darivanja krvi nastavljaju se u siječnju. Prva će – kako je službeno objavljeno, biti u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, u Ulici braće Radić, 20. siječnja.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
zatvori