Srijeda, 1. svibnja 2024.

FOTO Izložba malih životinja otvorena je u Kampusu, možete ju razgledati tijekom cijelog vikenda

Međunarodna izložba malih životinja u organizaciji Udruge za zaštitu i uzgoj malih životinja ‘Podravina 2019.’ ovog će se vikenda održati u prostoru restorana bivše vojarne, današnjeg Kampusa u Koprivnici.

– Izloženo je jako puno životinja i eksponata, ukupno oko 600. Izložba je međunarodnog tipa. Naime, došli su nam izlagači iz Slovenije i Mađarske, ali i brojnih drugih država. Zaista zanimljivo za pogledati – rekao nam je dopredsjednik Udruge za zaštitu i uzgoj malih životinja “Podravina” Željko Oroš.

Od životinja na izložbi će biti peradi (malih i velikih), pataka, golubova, grlica, prepelica, kunića, papiga i sitnih egzota. Sama izložba će se odvijati kroz dva dijela; ocjenjivački dio gdje će suci ocjenjivati životinje i revijalni dio gdje će biti izloženi ljubimci.

– Suci po kategorijama ocjenjuju životinje, recimo postoje suci za golubove, za egzote, suci za perad itd. Svaki sudac ima za ocijeniti otprilike 70 životinja, što je doista velik broj. Ocjenjuje se izgled, stanje i forma životinje. Ona ne smije biti bolesna. Svaki izlagač mora imati veterinarsku potvrdu da je grlo zdravo jer to je jako bitno.

Izložba je otvorena za posjetitelje danas do 19 sati, u subotu od 8 do 19 te u nedjelju od 8 do 14 sati. U nedjelju u podne bit će održano proglašenje šampiona izložbe i vanjska prodaja životinja.

Cijena ulaznice je simboličnih 10 kuna za odrasle, dok je za djecu ulaz besplatan.

zatvori