Petak, 26. travnja 2024.

GODINA ZA PAMĆENJE Potpisani su ugovori za povijesni infrastrukturni projekt u Općini Kloštar Podravski

Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović potpisao je ugovore za realizaciju jednog od najvećih projekata u povijesti Kloštra Podravskog. Riječ je o Aglomeraciji vrijednoj 115,5 mil kn.

– Ovaj projekt je iznimno značajan za sve naše stanovnike jer će omogućiti rješavanje krucijalnih životnih problema. Dobit će mogućnost korištenja pitke vode iz javnog vodovoda ali i organizirane odvodnje. Ako spomenem da neka domaćinstva nemaju ni septičku jamu, onda svi zajedno možemo zamisliti što to znači i za njih i za okoliš, rekao je Dravi.info načelnik Siniša Pavlović.

Projekt Aglomeracije pridonijet će povećanju kvalitete života i očuvanju zdravlja stanovnika cijele Općine Kloštar Podravski, poručuje načelnik Pavlović te dodaje:

– Projektom Aglomeracije doprinijet ćemo očuvanju ruralnog prostora, što nam je osobito važno jer smo općina s vrlo dobrim natalitetom. Naselje Kozarevac je treće u Hrvatskoj po broju novorođenih što nam daje obvezu učiniti sve što je moguće kako bismo uredili ruralni prostor i omogućili stanovnicima, osobito mladim obiteljima, da ostanu živjeti ovdje.

Osim Aglomeracije, koja bi trebala završiti 2023. godine, u kloštranskoj općini imaju u planu izgraditi školsku sportsku dvoranu. Riječ je o 10 milijuna kuna vrijednom projektu kojega će realizirati zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom u omjeru pola – pola. No načelnik Pavlović je uvjeren da će barem veći dio od pet općinskih milijuna osigurati vlada i resorna ministarstva.

Inače, proračuna Kloštra Podravskog za iduću godinu iznosi 28 milijuna kuna bez Aglomeracije i dvorane.

O Aglomeraciji Kloštar Podravski 

Aglomeracija na području Općine Kloštar Podravski obuhvaća naselja Budančevica, Kloštar Podravski, Kozarevac i Prugovac.

Ukupna vrijednost: 92.411.093,00 kuna. Kad se doda PDV, vrijednost doseže 115.513.386,00 kuna.

U planu je izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže što će omogućiti novih 998 priključaka na javni vodovod i 1047 priključaka na kanalizacijsku mrežu.

Aglomeracijom će biti izgrađeno 23.647 metara vodovodne mreže vrijedne 20 milijuna kuna i 38829 metara kanalizacijske mreže čija vrijednost doseže 95 milijuna.

Potreban novac osiguran je iz nekoliko izvora:

EUROPSKI FONDOVI: 57.756.386,00 kuna
DRŽAVNI PRORAČUN: 27.706.000,00 kuna
HRVATSKE VODE: 27.706.000,00 kuna
OPĆINSKI PRORAČUN: 2.345.000,00 kuna

UKUPNO: 115.513.386,00 kuna

Iz Općine Kloštar Podravski zahvaljuju Komunalijama d.o.o., Gradu Đurđevcu, Koprivničko-križevačkoj županiji i Hrvatskim vodama, te posebno Vladi RH jer je riječ o projektu koji je od iznimne važnosti za Općinu Kloštar Podravski!

Izvor: Kloštar Podravski
Izvor: Kloštar Podravski
Izvor: Kloštar Podravski
Izvor: Kloštar Podravski
Izvor: Kloštar Podravski
zatvori