Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Ženski košarkaški klub Podravac iz Virja osvojio turnir Vrapčići

Djevojčice Ženskog košarkaškog kluba Podravac iz Virja osvojile su 12. Turnir djevojčica Vrapčići u kategoriji Z13. Turnir je održan u subotu, 21. prosinca u Dvorani Branimir u Koprivnici u organizaciji ŽKK Koprivnica.

Na natjecanju su nastupile djevojčice rođene 2007. godine i mlađe iz šest ekipa podijeljenih u dvije grupe, gdje su u prvoj grupi bili ŽKK Koprivnica (Koprivnica), ŽKK Istok (Zagreb) i ŽKK Radost (Čakovec), a u drugoj grupi ŽKK Podravac (Virje), KK Slavonac (Komletinci) i DKK Kanizsa (Mađarska).

U grupnoj fazi djevojčice ŽKK Podravca, pod voditeljstvom trenera Damira Betlehema, lakoćom su svladale u prvoj utakmici mađarsku Kanizsu s 69:42, a u drugoj Slavonac s 84:5. Tim su se rezultatom plasirale u finale u kojem su uvjerljivo porazile zagrebački Istok sa 62:16. Treće mjesto osvojila je ekipa Kanizse, četvrto ekipa Radosti, peto ekipa Slavonca i posljednje šesto ekipa Koprivnice.

U najbolju petorku turnira su izabrane: Anela Kovač (Koprivnica), Virag Molnar (Kanizsa), Maja Lovrić (Slavonac), Marina Kosanović (Istok), Iva Bednaić (Podravac). Najbolji strijelac turnira bila je Iva Šoš (Podravac), a najbolja igračica Lana Popović (Podravac).

U nastavku sezone ekipu Podravca očekuje još jedna utakmica protiv Virovitice u siječnju, a potom u svibnju 2020. godine poluzavršnica prvenstva Hrvatske s obzirom na to da su već i prije posljednjeg kola osigurale prvo mjesto u svojoj skupini.

zatvori