Petak, 27. rujna 2024.

FOTO Umjetnička škola ‘Fortunat Pintarić’ bila je domaćin 1. Musicorum MasterWeeku, i mentori i polaznici oduševljeni

Umjetnička škola “Fortunat Pintarić” proteklog je vikenda bila domaćin seminara kojeg su mentori iz Glazbenog centra Musicorum u suradnji s koprivničkom školom organizirali za polaznike iz različitih dijelova Hrvatske.

Pripreme za seminar započele su još u kolovozu kada su profesori iz Glazbenog centra Musicorum Umjetničkoj školi iznijeli okvirni plan. Inače, Glazbeni centar Musicorum je centar profesora entuzijasta koji su spremni na velika odricanja i izazove. Isto to pokazali su ovog vikenda i polaznici seminara.

Nakon što je dogovoren datum seminara (14. i 15. prosinac) zadani su termini prijava te je ograničen kapacitet polaznika na šest kandidata po mentoru, za kreativni solfeggio njih 12, dok je za rad u glazbenom programu Sibelius predviđeno 10 polaznika. No, odaziv je već u prvom tjednu prijava bio toliko velik da je proširen kapacitet saksofona i kreativnog solfeggia, a neki polaznici su bili na čekanju zbog prevelikog interesa.

Seminaru je na kraju prisustvovalo 30 polaznika iz Koprivnice, Đurđevca, Varaždina, Karlovca i Slatine, dok su za nastavu bili zaduženi sljedeći profesori: Antonio Rumenović – gitara, Vojkan Jocić – saksofon, Marko Malivuk Jovanović – saksofon, Filip Klauček – kreativni solfeggio i rad u glazbenom programu Sibelius te Laura Malovac – klavir.

– Ovo je bila naša prva priča u kojoj su polaznici u subotu i nedjelju proveli u školi družeći se, učeći, stvarajući, a kući su otišli s osmijesima na licima. Također za ovu prvu priču polaznici su bili složni u tome da žele još jer s obzirom na dozu kreativnog stvaralaštva vrijeme im je bilo ispunjeno, ali prekratko. Ono što znamo, pa ćemo im obećati, da je naša prva priča itekako zaživjela te da ona i dalje traje. Svega ovog ne bi bilo da nije bilo vas dragi polaznici i mentori. A tek što spremamo, ostaje za vidjeti u 2020. godini – rekao je prof. Filip Klauček, predsjednik Glazbenog centra Musicorum.

Slušaj uživo
zatvori