Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Načelnik Virja Mirko Perok potpisao ugovor o sufinanciranju projekta aglomeracije prilikom posjeta premijera Plenkovića

Dana 16. prosinca 2019. godine prilikom posjeta premijera Andreja Plenkovića u Đurđevcu je svečano potpisan ugovor o sufinanciranju projekta aglomeracije Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete.

Projekt je vrijedan 282 milijuna kuna od čega je 196,5 milijuna osigurano iz fonda Europske unije, 79,5 milijuna iz državnog proračuna, dok će preostalih 5,7 milijuna izdvojiti lokalne samouprave.

Provedbom projekta će se izgraditi 29,5 kilometara vodovoda za 3349 kućnih priključaka na mrežu, crpna stanica i vodosprema u Čepelovcu, kanalizacijska mreža u dužini od 59,5 kilometara u Delovima, Novigradu Podravskom, Šemovcima, Hampovici, Đurđevcu, Čepelovcu, Budrovcu, Ferdinandovcu, Kloštru Podravskom, Budančevici, Kozarevcu i Prugovcu, pročistač otpadnih voda u Ferdinandovcu, dok će se za pročistače u Virju i Podravskim Sesvetama povećati kapaciteti.

U ime Općine Virje ugovor o sufinanciranju potpisao je načelnik Mirko Perok te direktor Komunalija d.o.o. Tomislav Kolarić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i ministar Tomislav Ćorić. Udio u sufinanciranju Općine Virje u ukupnom projektu iznosi oko 850.000,00 kuna a odnosi se na izgradnju kanalizacijske mreže u Šemovcima i Hampovici.

Predsjednik Vlade RH, premijer Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo razvojem ovoga kraja te pohvalio napore u podizanju standarda života stanovnika u ruralnim područjima.

Svečanosti su prisustvovali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, saborski zastupnik Željko Lacković, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota te brojni načelnici okolnih općina i drugi gosti.

zatvori