Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: HDZ se osvrnuo na posjete premijera i predsjednice, Felak: Time padaju u vodu sve priče da ova Vlada ne vodi brigu o našem kraju

Ogranak Hrvatske demokratske zajednice Koprivničko-križevačke županije održao je danas konferenciju za medije na kojoj su se članovi osvrnuli na nedavne posjete premijera Andreja Plenkovića, Vlade i predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović Koprivnici i našoj županiji.

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Darko Sobota osvrnuo se na prošlotjedni sadržajni radni posjet premijera i ministara, ali i nadolazeće predsjedničke izbore.

Darko Sobota. Snimila Ivona Rož.

– Iskoristili smo priliku da našeg predsjednika stranke i premijera pobliže upoznamo s određenim problemima za koje smatramo da su bitni za razvoj naše Koprivničko-križevačke županije. Posjet je bio prilika da nam se premijer Andrej Plenković i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković obrate vezano i uz nadolazeće predsjedničke izbore.

HDZ-ov saborski zastupnik Damir Felak osvrnuo se na nedavni posjet predsjedničke kandidatkinje i aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Podravini i Prigorju. Istaknuo je da i premijer i predsjednica vode računa o ravnomjernom razvoju cijele Hrvatske, ne zaboravljajući na našu županiju.

– Mislim da je politička stabilnost dovela do toga da se mogu ostvarivati svi projekti koji su vezani uz Koprivničko-križevačku županiju. Time padaju u vodu sve priče da ova Vlada ne vodi brigu o Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Mato Devčić. Snimila Ivona Rož.

Aktualna predsjednica i premijer su svojim radnim posjetima pokazali koliko brinu za sve što se događa na terenu, bez obzira na predizbornu kampanju koja je u tijeku, istaknuo je ravnatelj koprivničke Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’ i predsjednik križevačkog ogranka HDZ-a Mato Devčić. Istaknuo je da se u svom obnašanju javne funkcije ravnatelja bolnice u to sam najbolje uvjerio.

Saborski zastupnik Damir Felak osvrnuo se i na problem Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica o kojemu je bilo riječi na sastanku premijera Andreja Plenkovića, župana Darka Korena i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšić prilikom premijerova boravka u Koprivnici.

Damir Felak. Snimila Ivona Rož.

– Treba naglasiti jednu stvar oko Piškornice. Nije interes niti HDZ-a niti ove županije da mi gomilamo smeće na Piškornici nego da postojeće smeće i ono koje će dolaziti u budućnosti bude zbrinuto na najbolji način, a to je upravo izgradnja Regionalnog centra uz najsuvremeniju tehnologiju koja će najmanje ili neće uopće zagađivati okoliš.

Na novinarski upit o potencijalnom HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Koprivnice, Felak je odgovorio da su sada u primarnom fokusu predsjednički izbori te da ni na jednom sastanku nije bilo riječi o strategijama za lokalne izbore koji nas čekaju za više od godinu dana.

zatvori