Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Dugogodišnja novinarka Radio Drave Sandra Levak-Miklošić primila nagradu za svekoliki doprinos novinarstvu

Dugogodišnja novinarka Radio Drave Sandra Levak-Miklošić sinoć je primila priznanje Koprivničko-križevačkog ogranka Hrvatskog novinarskog društva za svekoliki doprinos novinarstvu.

Priznanje joj je dodijeljeno na tradicionalnom druženju podravsko-prigorskih novinara koje unazad nekoliko godina organizira županijsko Hrvatsko novinarsko društvo. Nagradu joj je uručio predsjednik društva Karlo Eisenbeisser.

– Moram priznati da me priznanje koje sam dobila od kolega poprilično ganulo, i naravno da sam ga emotivno doživjela. Hvala svima, osobito predsjedniku Ogranka HND-a Karlu Eisenbeisseru na trudu. Novinarstvo je posao koji volim i koji mi je – zajedno s mojom Radio Dravom, puno dao. No novinarstvo nije tek posao, to je poziv i ono se živi. Ipak, život me vodi na neku drugu stranu. Ponosna sam i zahvalna na proteklih 25 godina. Kad sam počinjala raditi, bila sam najmlađa, pratila kolege poput Ive Čičina Mašanskera. Kako je stara garda odlazila, ja sam oko sebe sve više počela primjećivati mlade kolege. Sreća da ih ima. I možda sam nepopravljivi idealist, no željela bih da u medijima – i kod novinara i kod konzumenata, prevladavaju lijepe priče o uspjesima ljudi, od onih najmlađih pa do naših vremešnih sugrađana od kojih preuzimamo odgovornost života i vođenja društva. To bi značilo da smo stvorili društvo u kojemu će crna kronika i afere biti tek izuzetak. Možda jednom nekad svi zajedno stvorimo takvo životno okružje – poručila je.

Našoj Sandri ovo je druga nagrada u samo dva mjeseca. Naime, početkom studenoga Hrvatska udruga radijskih nakladnika Sandri je dodijelila Brončani mikrofon za najbolju emisiju.

Čestitamo!

zatvori