Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Svečano otvoren novi pogon tvrtke Ekopapir u Goli: ‘Ovo je žila kucavica općine koja jamči radna mjesta i ostanak mladih’

Svečano je otvoren novoizgrađeni i opremljeni pogon tvrtke Ekopapir u Goli. Stari proizvodni pogon tvrtke Ekopapir izgorio je u požaru na Uskrsni ponedjeljak. Materijalna šteta je nakon požara bila viša od milijuna kuna.

Načelnik Općine Gola Stjepan Milinković nije krio zadovoljstvo otvaranjem novog pogona tvrtke koja zapošljavala stotinjak mještana općine:

– Želim izraziti veliko zadovoljstvo što danas svjedočimo ovom događaju. Požar koji je izbio na Uskrsni ponedjeljak je bio veliki šok za sve nas, ali danas ovdje vlada pozitivno ozračje i sreća. Zadovoljstvo je tim veće jer novi pogon za nas predstavlja očuvanje radnih mjesta te nova zapošljavanja koja su život i opstojnost radnih mjesta u našem kraju. Mladi ljudi ostaju ovdje i imaju svoj posao. Mi u lokalnoj zajednici brinemo o infrastrukturi i logistici, ali ova tvrtka je žila kucavica svih mještana općine. U ovo predbožićno vrijeme je ovo jedna krasna i lijepa priča. Kao načelnik općine posebno sam sretan i zadovoljan i zahvalan svima koji su pomogli da se pogon obnovi.

Stjepan Milinković. Snimila Ivona Rož.

Vlasnik poduzeća Ekopapir Darko Matošić je otvaranje pogona koji znači puno za ovu lokalnu zajednicu i tvrtku doživio posebno emotivno:

– Sama obnova je bila zahtjevna, ali nastojali smo da to napravimo što prije. Otvaranje pogona znači ponovni život svih djelatnika iz općine Gola. Za samu tvrtku, novi pogon predstavlja daljnji napredak, rast i razvoj proizvodnje. Mi trenutno zapošljavamo 132 djelatnika, a više od stotinjak ih je baš iz općine Gola. Nadamo se da ćemo u idućoj godini zaposliti još 20-ak djelatnika. Uložit ćemo u nove strojeve i tako povećati kapacitete.

Darko Matošić. Snimila Ivona Rož.

Okupljenim gostima, djelatnicima, poslovnim partnerima i mještanima se na otvaranju pogona obratio i koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je naglasio koja je važnost same tvrtke za općinu Gola:

– Investicija koju smo danas otvorili ima svoju priču, ona nije nastala iz nekih projekata, već je nastala na vatrogasnoj intervenciji koja je bila veliki šok za sve nas. Mi smo bili ovdje dan nakon požara i zaista je šteta bila velika. Vjerovao sam da će tvrtka prevladati sve probleme. Želio bih zahvaliti svima koji su pomogli, od načelnika Općine Gola Stjepana Milinkovića, poslovnih partnera i djelatnika tvornice. Posebno bih želio istaknuti važnost ovako velikog gospodarskog subjekta za cijelu općinu Gola jer to je pravo bogatstvo.

Pogon je službeno otvorio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je tvrtki zaželio uspješno poslovanje i u nadolazećoj godini.

– Moj je dojam da smo kao država imali još više prostora i da smo mogli odreagirati i brže i bolje. Nismo uspjeli slijediti tempo investitora, konzultanata ni poslovnih banaka. U ovom procesu smo bili najslabija karika, ali zaboravimo ranu koja je nastala u travnju, zaboravimo sve čime se obitelj Matošić mučila u proteklih šest mjeseci. Zaboravimo sve ono što je mučilo vas zaposlenike, dobavljače i poslovne partnere. Neka poslovna godina završi s pozitivnih 2% proizvodnog rasta te neka se nove investicije ostvare u sljedećoj godini – poručio je ministar.

Darko Horvat. Snimila Ivona Rož.

Nakon obraćanja, govornici su se uputili u novi pogon gdje je ministar Darko Horvat i službeno otvorio pogon, prerezavši vrpcu, a peteranski župnik Ozren Bizek je nakon toga pogon posvetio. Ministar Horvat i uzvanici su nakon toga obišli pogon, strojeve i popričali s radnicima.

 

 

Otvorenje pogona tvrtke Ekopapir Gola

Posted by Drava.info on Friday, 13 December 2019

 

Obilazak pogona Ekopapira

Posted by Drava.info on Friday, 13 December 2019

zatvori