Petak, 26. travnja 2024.

Počinje podjela božićnica koprivničkim umirovljenicima, Šemper: Drago nam je da vlast ne zaboravlja na one koji su godinama gradili ovaj grad

U ponedjeljak počinje podjela božićnica koprivničkim umirovljenicima. Ove će godine po 200 kuna božićnice dobiti umirovljenici s prebivalištem na području grada Koprivnice čije mirovine za listopad, zajedno s dodacima, ne premašuju iznos od dvije tisuće kuna.

Gradska uprava je u svom proračunu za podjelu uskrsnica i božićnica u 2019. godini osigurala iznos od 450 tisuća kuna.

Predsjednik koprivničke podružnice Hrvatske stranke umirovljenika Željko Šemper izrazio je zadovoljstvo što gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem u ovo blagdansko vrijeme ne zaboravljaju na umirovljenike slabijeg imovinskog stanja. Koprivnički umirovljenici su desetljećima gradili ovaj grad te im ova financijska pomoć puno znači, zaključio je Šemper.

Umirovljenici svoju božićnicu mogu podići u vjenčaonici u prizemlju koprivničke Gradske uprave na Zrinskom trgu uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine.

Božićnice se dijele od ponedjeljka do petka od 9 do 13 sati prema abecednom rasporedu:

  • 09.12. (ponedjeljak) – umirovljenici čija prezimena počinju slovima od A do D
  • 10.12. (utorak) – prezimena od slova DŽ do H
  • 11.12 (srijeda) –  prezimena od slova I do M
  • 12.12. (četvrtak) – prezimena od slova N do S
  • 13.12. (petak) – prezimena od slova Š do Ž

Nakon petka, umirovljenici svoju božićnicu mogu podići i u razdoblju od 16. – 20. prosinca na blagajni Grada Koprivnice od 9 do 13 sati.

zatvori