Subota, 27. travnja 2024.

Župan Koren putuje u London gdje će Ujedinjenom Kraljevstvu predstaviti mogućnosti poslovne suradnje nakon Brexita

Koprivničko-križevački župan Darko Koren sudjeluje na Gospodarskom forumu u Londonu.

Uoči odlaska, za Dravu.info je rekao da je u društvu još četvorice župana s hrvatskog sjevera: iz Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije. Pozvani su, kaže, predstaviti mogućnosti poslovne suradnje s Ujedinjenim Kraljevstvom nakon Brexita:

– Ono traži svoje prostore i ciljeve kroz koje može djelovati. U Hrvatskoj je Britancima izuzetno zanimljiv ovaj sjeverozapadni dio. Mi smo pozvani da kao gosti nastupimo na gospodarskom sajmu u Londonu i predstavimo svoje gospodarstvo, poduzetničke zone, industriju…

Na upit čime se u Londonu predstavlja naša županija, župan Koren je odgovorio da je to prvenstveno prehrambena industrija:

– Iz naše županije ide Podravka jer smo mi kandidirali prehrambenu industriju. Svaka županija je odlučila predstaviti se nekom granom gospodarstva. Mi ćemo naravno predstaviti cjelokupno podravsko-prigorsko gospodarstvo, naše poduzetničke zone i mogućnosti ulaganja, kandidirali smo Podravku kao naš najsnažniji gospodarski subjekt koji će se tamo predstaviti.

Župani sjevernih hrvatskih županija ostaju u Londonu do petka.

zatvori