Petak, 26. travnja 2024.

TREĆA HNL SJEVER Posljednje jesensko kolo: Derbiji na vrhu i začelju, Tehničar želi uzvratiti Virovcima za poraz

Ovog vikenda trećeligaški sjevernjaci odigrat će svoje posljednje jesensko kolo. Već prošloga vikenda tereni su bili vrlo loši te se kroz ovaj tjedan nadamo boljem vremenu kako bi tereni izdržali i kako bismo u zadnjem kolu mogli gledati nogomet, a ne vaterpolo.

Igraju se derbiji za sam vrh, derbi za “goli život”, podravski derbi u Cvetkovcu i još nekoliko napetih susreta pa krenimo redom.

U 3. kolu ove jeseni Tehničar i Podravac zamijenili su domaćinstva te je utakmica igrana u Virju. To su domaćini iskoristili i ugrabili pobjedu od 2:0. Sada Virovci gostuju na Starom bregu i nemaju nimalo lak zadatak kod raspucanih Cvetkovčana koji su prošlog vikenda u “vaterpolskim uvjetima” (FOTO) svladali Podravinu s čak 8:0.

Utakmicu najavljuje Nikola Bos iz redova domaćeg Tehničara:

– U zadnjem kolu jesenskog dijela sezone dolazi nam ekipa Podravca iz Virja koja nas je u trećem kolu pobijedila s 2:0 na domaćem terenu. Svako kolo igramo sve bolje i bolje te je vrijeme da osvetimo taj poraz iz Virja i da pokažemo svima “tko je gazda” od klubova iz Koprivničko-križevačke županije u ligi. Naravno, očekujemo sva tri boda i dat ćemo sve od sebe kako bismo do njih došli i zaključili ovu polusezonu u što boljem raspoloženju.

Komentar iz Podravca dao nam je mladi vratar Jasmin Ramaj:

– Tehničar je odlična ekipa, puna dobrih individualaca. Na svom terenu su protiv svih ekipa u ligi apsolutni favoriti, no mi ćemo sve napraviti da zatvorimo prvi dio sezone pobjedom. U utakmicu ulazimo bez dva standardna igrača, našeg kapetana Rukelja i stopera Sanjina Strajnića. Očekujemo dobru, čvrstu utakmicu te se nadamo pozitivnom rezultatu kako bismo isprali gorak okus teških poraza protiv Papuka i Virovitice.

Derbi prvoplasirane i trećeplasirane momčadi lige igrat će se u Križevcima. Domaći Radnik dočekat će Mladost iz Ždralova, vodeću momčad lige. U prvome susretu, na ždralovskom Brdu, slavila je Mladost 2:0. Oba pogotka postigao je Vrbanić. U ovome susretu Križevčani će biti oslabljeni neigranjem ponajboljeg pojedinca Žarka Bastašića i Sanghuna Seoka. Mladostaši će pak biti bez Mlinarića i Nikolića. Sigurno je samo jedno, da ćemo u Križevcima gledati odličan susret koji će direktno odlučivati o naslovu jesenskog prvaka.

Drugi susret iz kojeg će doći mogući jesenski prvak je onaj Poleta i Papuka iz Orahovice. Domaći Polet je sigurno favorit, ali nešto će se pitati i goste iz Orahovice koji su u posljednje vrijeme povezali dobre utakmice. Već su tri kola neporaženi, izvukli su bod u Cvetkovcu pa se lako obračunali s Podravcem i Bjelovarom sa 6:1 odnosno 3:1. Pobjedom bi se domaći Međimurci, uz kiks Mladosti u Križevcima, okitili jesenskim naslovom prvaka.

Derbi začelja odigrat će se u Ludbregu. Domaća Podravina ugostit će đurđevački Graničar. Ludbrežani imaju šest bodova dok Picoki imaju jedan manje. Ostatak lige već im je pobjegao na šest odnosno sedam bodova i teško će ih stići. Tko izgubi u ovoj utakmici bit će u najgoroj poziciji u cijeloj ligi i preko zime će morati pronaći način kako da pojača momčad.

Četvrti Varteks kod kuće će dočekati susjede iz Murskog Središća koji zauzimaju šesto mjesto na tablici, dok će Bjelovar kod kuće dočekati Viroviticu.

Sve utakmice posljednjeg kola jeseni igrat će se u subotu s početkom u 13:30.

Treća HNL Sjever – 14. kolo

Subota, 23. studenoga
13:30
Ludbreg: Podravina – Graničar (Đurđevac)
Varaždin: Varteks – Rudar (M. Središće)
Sv. Martin na Muri: Polet – Orahovica
Bjelovar: Bjelovar – Virovitica
Cvetkovec: Tehničar – Podravac
Križevci: Radnik Križevci – Mladost (Ždralovi)

Tablica 3. HNL Sjever
1. Mladost 13 +19 32
2. Polet 13 +29 31
3. Radnik K 13 +5 25
4. Varteks 13 +19 24
5. Tehničar 13 +12 24
6. Rudar 13 -7 18
7. Bjelovar 13 +2 17
8. Virovitica 13 -7 17
9. Podravac 13 -14 13
10. Orahovica 13 -5 12
11. Podravina 13 -29 6
12. Graničar Đ 13 -24 5

zatvori