Subota, 27. travnja 2024.

Slaven Belupo II zaključio vrlo uspješnu polusezonu, Medenjak: Brojni mladi igrači kucaju na vrata prve ekipe

Druga momčad Slaven Belupa jučer je pobjedom 5:0 protiv Tehnika-Koprivnice potvrdila naslov jesenskog prvaka Četvrte nogometne lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica.

>> Fotogaleriju s utakmice pogledajte ovdje

Momčad trenera Vedrana Medenjaka u 13 je kola osvojila 37 od mogućih 39 bodova uz gol-razliku +46. Ukupno su Slavenaši postigli 53 pogotka u prvom dijelu sezone, odnosno više od četiri po utakmici.

– Rekao bih da smo iza sebe ostavili uspješnu polusezonu. Ne mislim tu primarno na rezultat jer smo zbog ozbiljnosti kojom smo pristupili nekako bili predodređeni za sam vrh. Smatram ju uspješnom jer se puno mladih igrača kroz ovu ligu dokazivalo i trasiralo put prema prvoj momčadi. Tako su Jajalo i Mladen već skupili prvoligaške minute, dok su Brković, Srbljinović i Hlevnjak redovito na seniorskim treninzima i kucaju na vrata prve momčadi. Istaknuo bih da su svi protivnici protiv kojih smo odmjerili snage bili izrazito korektni i ova je liga izuzetno dobar prvi korak za stjecanje iskustva naših mladih igrača – izjavio je trener Slaven Belupa II Vedran Medenjak.

Snimio Marko Posavec.

Najbolji strijelac u momčadi bio je Mihael Mladen s 12 pogodaka, dok je devet zabio Ivan Jajalo.

– Najvažnije nam je da svi igrači dobiju podražaj seniorskog nogometa i na taj način steknu važno iskustvo. Nadamo se da će i druga polusezona proteći u istom smjeru. Da ćemo nastaviti s pravilnim razvojem i da ćemo sve više igrača slati prema prvoj momčadi što i je primarni cilj. I na proljeće želimo nastaviti s ovakvim rezultatima i igrama kako bismo što prije osigurali Treću ligu – zaključio je Medenjak.

Mladi nogometaši Slaven Belupa nastavit će se treninzima unatoč tome što je jesenski dio prvenstva završio. Trenirat će do 13. prosinca, a nakon toga će na zasluženi odmor.

(NK Slaven Belupo)

zatvori