Četvrtak, 9. svibnja 2024.

Prometni problemi u mjesnim odborima: Prebrza vožnja Starogradskom i Bjelovarskom, nepregledni zavoji, pješački prijelazi…

Prebrza vožnja Starogradskom ulicom i Bjelovarskom cestom, uređenje nepreglednih zavoja, semafori na pješačkim prijelazima kod autobusnih stajališta na Podravskoj magistrali te u Miklinovcu i Reki neki su od problema sigurnosti u prometu na području Koprivnice i prigradskih naselja koje su istaknuli predstavnici koprivničkih mjesnih odbora na današnjem sastanku u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić za svaki su mjesni odbor ponudili neka od rješenja: od postavljanja usporivača prometa (“ležećih policajaca”), dodatnih svijetlećih znakovnih upozorenja i izgradnje novih pješačko-biciklističkih staza do izrade studija i projektiranja nove regulacije prometa.

– S početkom projekta Aglomeracije neka će područja u našem gradu doživjeti velike promjene koje se tiču cjelovite komunalne infrastrukture, a samim time i prometne, koje će donijeti jednu novu dozu sigurnosti za sve naše građane sudionike u prometu. Isto tako, u dogovoru s Hrvatskim cestama u nadolazećem periodu krećemo u velike infrastrukturne zahvate koji će ubrzati protok vozila na ulasku naš grad te podići kvalitetu, a prije svega sigurnost – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Prema statističkim podacima koje provodimo već dugi niz godina, s velikim zadovoljstvom mogu reći da u gradu Koprivnici nema kritičnih točaka koje se tiču prometnih nesreća i stradavanja osoba proizašlih iz istih. Policijski službenici svakodnevno svojim boravkom na terenu osiguravaju maksimalnu sigurnost svih sudionika u prometu, koristeći se pritom različitim preventivnim metodama, u suradnji s prometnim i komunalnim redarstvom Grada Koprivnice – zaključio je tijekom sastanka načelnik Postaje prometne policije Koprivnica Dalibor Marković.

Uz gradonačelnika Jakšića, pročelnika Golubića i načelnika Markovića, na sastanku su bili predsjednik MO Banovec Franjo Marković i član Domagoj Švabek, predsjednik MO Brežanec Goran Pakasin, predsjednik MO Ledinska Goran Perišić, zamjenik predsjednika MO Lenišće Davor Plahinek, predsjednica MO Starigrad Snježana Veličan, predsjednik MO Štaglinec Mario Jagušić, zamjenica predsjednika MO Miklinovec Mirjana Tomaz i predsjednica MO Reka Kristinka Mikulić.

(Grad Koprivnica)

zatvori